ASİT YAĞMURU nedir ve nasıl korunmak gerekir?

ASİT YAĞMURU nedir ve nasıl korunmak gerekir?

Son bir kaç gündür özellikle NASA tarafından yapılan açıklamalardan hemen sonra kriz yaratmaya devam eden asit yağmurları genellikle Türkiye'de Doğu kesimlerine zarar verecek, Hakkari, Mardin, Şırnak, Muş ve Diyarbakır ile Şanlıurfa....

Peki asit yağmurları nedir ve neden oluyor? Engellemek için herhangi bir sebebi var mı? İşte bu konularda uzmanların yaptıkları açıklamalara göre asit yağmurları havaya çıkan asitli gazlar ve zehirli gazlar dolayısı ile yağıyor özellikle besinlere ve tarıma çok ciddi zararlar veriyor, işte bunun yanı sıra özellikle binalar ve çevrelere fazlası ile zarar verdiği bilinen asit yağmurlarının boyayı kaldırmak ve boyayı silip geçirmek gibi bir çok soruna neden olduğunu da ifade etmek gerekiyor.

Asit yağmurundan korunmak için ise yapılması gerekenler arasında tarımı korumak için belirli kapalı alanlar kurmak ve binaların boyalarını tekrarlamak gerektiği ifade ediliyor, ancak eğer ki uzmanlar tarafından yapılan bu uyarılar dikkate alınır ise herhangi bir sorun yaratmayacak olduğu net olarak ifade edilmekte. Kullanıcıların bina boyasını korumak adına ise bir takım koruma kaplamaları kullanmasının son derece önemli olduğu ifade edilmekte.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.