Avrupa Birliğinden Covid-19 karşı önlem son dakika !!!

Avrupa Birliğinden Covid-19 karşı önlem son dakika !!!

AB ülkelerinin liderleri koronavirüsün etkileriyle mücadele etmek için 1 trilyon euroluk acil durum bütçesi oluşturulması üzerinde anlaştı. Haberimizin devamında...

AB ülkelerinin liderleri koronavirüsün etkileriyle mücadele etmek için 1 trilyon euroluk acil durum bütçesi oluşturulması üzerinde anlaştı. Macron, ''Avrupa'nın borç alarak diğer ülkelere borç vermesi beklentilerimizi karşılamayacak'' derken, Almanya Başbakanı Merkel ''Borçların ortak olması mümkün değil'' ifadesini kullandı. Peki anlaşmanın içeriğinde neler var?

Bütçe 2021-2027 yılları arasında kullanılacak.

Liderler, dha önce kararlaştırılmış olan ve koronavirüsle boğuşan ülkelere yardım için 540 milyar euroluk bir destek paketini onayladı.

1 trilyon euroyu bulan bir yeniden yapılanma fonu kurulmasına da karar verildi.

Liderlerin üzerinde anlaşamadığı detaylar yaz aylarında tekrar görüşülecek. İspanya, Fransa ve Belçika gibi ülkelerin kredi yerine ''ortak borçlanma'' talebi kabul edilmedi. 

AB hakkında yorumlarını belirtmeyi unutmayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.