AYM 'RET' Yanıtı Alan CHP Karara Tepki Gösterdi

AYM 'RET' Yanıtı Alan CHP Karara Tepki Gösterdi

KHK'ları Anayasa Mahkemesi'ne taşıyan CHP, yüksek mahkemenin verdiği "ret" yanıtına tepki göstererek 'skandal' değerlendirmesinde bulundu.

Olağanüstü Hal kapsamında belirlenen Kanun Hükmünde Kararnameleri Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP, yüksek mahkemenin verdiği "yetkisizlik nedeniyle ret" cevabına tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Grup Başkanvekili Levent Gök, kararı bir "skandal" diye nitelendirdi.

"Verilen kararın gerekçesi şu an itibari ile açıklanmadı ama 1990'da aynı konuyla ilgili verilmiş benzer bir karar vardı. Kendini yetkili sayan Anayasa Mahkemesi'nin emsal karar karşısında bugün verdiği cevap tam olarak bir skandaldır. Devleti kurumları devlet yapar. Mahkemeleri de içtihatlarıyla hukuki güvenceyi sağlamaları mahkeme yapar." şeklinde konuşan Levent Gök'e yanıt gecikmedi.

Bakan'dan Jet Yanıt!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamada kararın anayasaya uygun olduğunu belirtti. Bakan Bozdağ "Burada asıl skandal olan CHP grup başkanvekilinin açıklamalarıdır. Yanlış yapan CHP'dir, Anayasa Mahkemesi değil. Ana muhalefet partisi anayasaya aykırı olan bu yolu bilerek seçmiştir." diye sözlerini sürdürdü.

AK Parti'den de Açıklama Var!

AK Parti grup başkanvekili Bülent Turan mecliste açıklamalarda bulundu. CHP'nin karara tepkisine de değinen Turan "Bu başvurunun hukuka da meclisin uygulamalarına da aykırı olduğunu daha önce söylemiştik. Anayasa Mahkemesi konuyla ilgili ret yanıtı verdi. Karar yerindedir. Ancak CHP'nin yöneticileri kararla ilgili yaptıkları skandal bir açıklamayla kararı 'skandal' olarak değerlendirdi. Hukuka uzak olduklarını gösteriyor." diyerek konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.