Bakan detayları açıkladı! Varlık Barışı geliyor

Bakan detayları açıkladı! Varlık Barışı geliyor

Naci Ağbal:Yurt dışındaki varlıklarını Türkiye'ye getirenlere kolaylık sağlayacağız. Varlığının yüzde 3'ü oranında vergi alınacak dedi

Bakan detayları açıkladı! Varlık Barışı geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, varlık barışıyla ilgili olarak, "Yurt dışındaki varlıklarını Türkiye'ye getirenlere kolaylık sağlayacağız. Varlığının yüzde 3'ü oranında vergi alınacak" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AA Editör Masası'nda soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yanıtladığı sorularda Ağbal, Varlık Barışı'na ilişkin yeni bir düzenleme getireceklerini açıkladı.

Bakan Ağbal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

6736 ve 7020 sayılı kanunun uygulanmasında çok farklı bir kampanya uyguladık. Son 2 yapılandırmada hem başvuru sayıları yüksek hem de şuana kadar sistemde kalan mükellef sayısı yüksek.

Varlık Barışı düzenlemesi yapmıştık. Yeni bir düzenleme yok ama bugün genel kurulda görüşülecek, Varlık Barışı'na ilişkin bir düzenleme getiriyoruz. Yurtdışında para, altın ve Döviz gibi yatırımları olan vatandaşlarımız 11. ayın sonuna kadar Türkiye'ye getirirlerse, bankalara ve aracı kurumlara bu varlıkları bildirirlerse Türkiye içerisinde diledikleri gibi tasarruf edecekler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.