Batman'da 100 Köy Asfalt Bekliyor

Batman'da 100 Köy Asfalt Bekliyor

BATMAN - Batman’ın Sason ilçesine bağlı birçok köy ve mezra yolunun bugüne kadar asfalt olmadığını söyleyen köy sakinleri, yetkililere seslenerek yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Mereto Dağı eteklerinde bulunan çeşme, bayır, ova, akarsu, manzara ve yeşilliğiyle göz kamaştıran Sason ilçesine bağlı birçok köy yollarının şimdiye kadar asfalt yapılmadığını dile getiren köy sakinleri, yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söylediler.  

Seyid kökenli olan Batman Sason ilçesine bağlı Gençler (Pive) köyü ve yaklaşık 100 köy ile mezra yolların asfalt yüzü görmemiş olması Sason köyleri sahipsiz mi? yorumlarını beraberinde getirdi. 

İLKHA’ya konuşan Gençler köyü sakinleri, köylerinin eşsiz güzelliklere sahip olduğunu ancak yolların bozuk olması ve sık sık yaşanan heyelan nedeniyle kimsenin pek uğramadığını söyledi. Kış mevsiminde yolların devamlı kapandığını dile getiren köy sakinleri, yetkililere seslenerek 100'e yakın köy ve mezranın ulaşım sorununun çözülmesi istediler.

Gençler köyü sakinlerinden Ebedin Yıldız, "Bizim köy yolu dardır araçlar birbirinden geçemiyor. Derince köyünden Gençler köyüne kadar en fazla üç noktada karşıdan gelen bir araç geçebiliyor. Şu ana kadar bizim ve Sason'da yaklaşık 100 köy asfalt yapılmamış. Yetkililerden yolumuzun genişletilmesi ve asfalt yapılması konusunda destek bekliyoruz. Sason ilçe merkezinden Derince köyüne kadar bozukta olsa asfalt var, ama Derince köyünden sonra yollar şimdiye kadar asfalt yapılmamış. Asfaltsız yolda araçlarımız yıpranıyor, köye gitmekte zorlanıyor, hastalarımız olunca perişan oluyoruz ve kışın ise hayat tamamıyla duruyor."dedi.

"Bu doğa güzellikleri yol sıkıntımız giderilirse keşfedilir"

Gençler köyü hakkında bilgi veren köy sakinlerinden Naif Çelik, "Sason ilçe merkezinden 25 kilometre uzaklıkta olan Gençler köyü yaklaşık 400 nüfusa sahiptir. Gençler köyü aynı zamanda seyid kökenlidir. Köyümüz çok güzel doğa güzellikleriyle biliniyor. Köyümüzde ceviz ve bal üretimi çoktur. Doğa olarak eşsiz güzelliklere sahiptir.  Köyde 300 üzeri tarihi çeşme bulunuyor."ifadelerini kullandı.

Doğa güzellikleriyle köylerinin Karadeniz'den çok daha güzel olduğunu belirten Çelik, devamında şunları söyledi: "Ancak köyümüzde yol sıkıntısı var. Yolların dar olması ve asfalt olmamasından dolayı çok sıkıntılar çekiyoruz. Özellikle hastalarımızı taşımada zorlanıyoruz. Kış aylarında yollar nedeniyle köylü olarak çok sıkıntılar çekiyoruz. Sason'un birçok köyünde olduğu gibi bizim köyde de hiç asfalt yapılmamış. Yetkililerden bir an önce Sason ve köylerine bir asfalt projesini başlatması gerekir. Yetkililerin köylerin sıkıntılarını yerinde incelemeleri gerekiyor. Hükümet ulaşım ve sağlık konularında birçok başarılarının olduğunu biliyoruz. Lütfen bizim Sason köyleri içinde duyarlı olsunlar. İlçe merkezi ve köylerimiz Karadeniz'den çok daha güzel doğa yapısı var. Bu doğa güzellikleri yol sıkıntımız giderilirse keşfedilir. Biz köylerimizdeki sıkıntıların giderilmesini istiyoruz."

Hatırlanacağı üzere daha önceleri de Sason köy ve mezra yollarını "Köy sakinlerinin yol ve heyelan çilesi" ile "Köy halkının yol çilesi bitmek bilmiyor" başlıklı haberlerle gündeme getirmiştik. Ancak şu ana kadar sorunların giderilmesi adına yetkililer hiçbir adım atmadı.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.