Berlin’in yeni Hıristiyan Demokrat belediye başkanı “cinsiyetsiz dili” kullanmayacağını açıkladı

Berlin’in yeni Hıristiyan Demokrat belediye başkanı “cinsiyetsiz dili” kullanmayacağını açıkladı

Geçen ay Almanya’nın başkenti Berlin’in yeni belediye başkanı seçilen Hıristiyan Demokrat siyasetçi Kai Wegner, Almanca’yı cinsiyetsiz bir şekilde kullanmayacağını, ilkokulda öğrendiği şekilde konuşacağını açıkladı.

Berlin'in yeni "Hristiyan Demokrat" belediye Başkanı "cinsiyetsiz dil" kullanmayacağını açıkladı.

Türkçeye uyarlarsak Kadına kadın, erkeğe erkek, kıza kız, oğlana oğlan diyecekmiş.

Tüm farklılıklara düşman olup, takıntılı bir her şeyi tek düzeleştirme ile Bilim Adamına: Bilim insanı, devlet adamına: Devlet şeyi, İş Adamına: İş İnsanı gibi cinsiyetsiz kelimeler kullanmayacakmış.

Anne, baba, hala, dayı, teyze, amca, yenge, görümce, elti, kayın, kaynana, kayın baba, kaynana, ar, namus, şeref, iffet, bakire, mahrem, namahrem gibi kelimeler kullanmaya devam edecekmiş.

Halbuki biz de İLAHYATÇILAR bile daha ilk günden doladılar "cinsiyetsiz" kelimeleri dillerine.

Zeyl: Yazıda belediye başkanı "Hristiyan Demokrat" diye tanımlanmış. Siz hiç özellikle olumsuz gördükleri durumlar için basının "Laik Politikacı", "SEKÜLER belediye başkanı", "Dinsiz yazar", "Ateist vali", "Hedonist patron" gibi bir sıfat kullandığını gördünüz mü?

Bu tür bilinçaltı manipülasyonlar genelde DİNDARLARI itibarsızlaştırmak için kullanılır.

Yorum Haber: Ahmet Hakan Çakıcı

Haberin Tam metni:

Geçen ay Almanya’nın başkenti Berlin’in yeni belediye başkanı seçilen Hıristiyan Demokrat siyasetçi Kai Wegner, Almanca’yı cinsiyetsiz bir şekilde kullanmayacağını, ilkokulda öğrendiği şekilde konuşacağını açıkladı. Önceki yerel yönetim, dişi ve erkek kelimelere, sıfatlara göre değişik ifadeler barındıran Almanca’yı “gender-neutral” yani cinsiyetsiz bir şekilde resmi işlerde ve ilanlarda kullanıyordu. Wegner gelen tepkiler üzerine cinsiyetsiz Almanca kullanımını yasaklamayacağını, fakat şahsi olarak anlaşılması zor bir Almanca’yı tercih etmediğini, şehre gelen mültecilere de cinsiyetsiz Almanca’nın öğretilmesinin anlamsız olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.