Böbrek Taşı Olanlar Lunaparka Koşun

Böbrek Taşı Olanlar Lunaparka Koşun

Böbrek taşı düşürmenin yeni yolu lunaparklardan geçiyor.

Böbreklerde oluşan taşı düşürmenin sırrı eğlence parklarında gizli.

Doktorların yapmış olduğu araştırmalarda,lunparklardaki hızlı tren Roller Coaster'ın böbrek taşı düşürmeye yardımcı olduğunu ortaya koydu.Amerikalı profesör,böbrek taşınızı düşürmek için lunaparka gidin açıklamasını yaptı.Michigan Üniversitesi profesörlerinden David Wartinger,hastalarına önerdiği bu yol ile taşların düştüğünü söylüyor.Kendisininde bu yolu denediğini söyledi.Wartinger, bu deney için 3 boyutlu bir böbrek modeli yapıp içine 200 taş yerleştirdi.Bu böbrek modeli ile trene binen profesör ve arkadaşı trenin hız yapması ve insan üstündeki diğer etkileri taşları düşürmeye yardımcı oldu.

Boyutu 5 mm'den Küçük Taşların %70'i Düştü

Tren yolculuğu sonunda modeldeki taşların büyük bir kısmının düştüğü görüldü.Trenin hareketleri,hızı ve titreşimi taşları düşürmeye yardımcı olduğunu belirtiyor.Ancak bu boyutlardan fazla taşlarda bu işlem ile olumlu sonuçların zor alınacağını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum