Gündüz DEMİRHAN

Gündüz DEMİRHAN

Bu hükümetin en büyük düşmanı acaba yine bu hükümet mi?

Bu hükümetin en büyük düşmanı acaba yine bu hükümet mi?

Bir haber okudum...

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü - TİGEM, 2022 yılında 798 milyon lira ile kârını 2021'e göre 6 katına çıkararak tarihi rekor kırmış.

Ne güzel değil mi?

Hayır, güzel değil... Kâr etmenin bir marjı vardır... Mesela Topkapı Demirciler Çarşısında kâr marjı yüzde 5-7 arasıdır. İşe vade ve senet filan girerse tahsil edememe riskine karşı fiyat uçar ama hepsi o kadar yani...

6 misli kâr etmek ne demek?

Şu demek; tarım ürünlerini 6 misli artıran en başta bu hükümetin bürokrasisi demek...

Birisi acil açıklama yapsın...

TİGEM, banka değil, öncü bir kurumdur... TİGEM, tarımda rekabetin ve çiftçinin korunması kadar tüketicinin de kaliteye ucuz ulaşmasını hedefleyen bir kurumdur... Tamam ama TİGEM kabzımallarla kâr yarışı eden bir kurum asla değildir... Hatta kabzımalların, tarım sektörü komisyoncularının ve satınalmacılarının ekmeğine yağ sürmeye çalışan bir kurum ise hiç değildir.

İlgililerin bilgisine...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.