Canan Karatay-Yoğurt Nasıl Mayalanmalı?

Canan Karatay-Yoğurt Nasıl Mayalanmalı?

İç hastalıkları uzmanı Canan Karatay,marketten hazır alınan yoğurtların içinde katkı maddesi bulunduğunu,yoğurdun evde yapılmasını belirtti.

Canan Karatay ekranda yoğurt mayaladı.Yaptığı ilginç açıklamalarla tıp dünyasını karıştıran İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay sağlık beslenme ile ilgili açıklam yaptı.Marketten alınan yoğurtlarının dayanıklılığının artması için katkı maddesi kullandıklarını belirten Karatay,yoğurdu evde kendimizin mayalaması gerektiğini söyledi.Evde yapılan yoğurdun daha sağlıklı ve lezzetli olduğunu söyledi.Ekran başına geçip kolları sıvayan Karatay yoğurt nasıl mayalanmalı ve inceliklerini gösterdi.Eskiden marketten yoğurt alınmadığını,kadınlar evde kendi yoğurtlarını yaptığını ve en sağlıklı yoğurdun evde yapılan yoğurt olduğunu belirtti.

CANAN KARATAY'IN EV YOĞURDU TARİFİ

Canan Karatay'tan ev yoğurdu tarifi...2 litre süt kaynatıldıktan sonra,soğuması beklenir.El yakmayacak sıcaklığa ulaşınca iki çorba kaşığı yoğurt sütün içine koyulur.Tencereyi kapatıp kalın bir şekilde saralım.Oda sıcaklığında 4 saat boyunca mayalmasını bekleyelim.Dört saatin ardından yoğurdu buzdolabına alabilirsiniz.Yoğurt mayalandıktan hemen sonra kaşık vurmayınız bu yoğurdun sulanmasına sebep olacaktır.Sağlıklı yoğurt için tarifi uygulayın.

CANAN KARATAY;"Sık Sık Yedikçe Doyulmaz"

İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay,günlük yaşantıda suyun yerinin çok önemli  olduğunu ve bol bol su içilmesi gerektiğini belirtti.Karatay ,"Bunun yanında vücuda sağlıklı yağ girmesi lazım. Siz yine bazı yapay gıdalarla bunu vücudunuza soktuğunuz zaman 'doydum' sanıyorsunuz. Ancak vücut, esas istediği temel, doğal gıdayı almıyor. O yüzden devamlı acıkıyorsunuz" ,dedi.

MEYVE SEBZELERİ YIKAYIN

Canan Karatay sebze ve meyveleri mevsiminde tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak,"Hastalıkların sebebi mevsiminde yememek. Siz 12 ay vücudunuza aynı şeyleri gönderdiğiniz zaman, vücut onu kaldırmıyor. Biz mevsimsele programlanmışız. Oruçtaki gibi, iki öğün yediğiniz zaman çok iyi hazmedebiliyorsunuz. Bütün hormonlar yeterli ve etkili salgılanıyor. Dolayısıyla acıkmadıkça yemeyeceksiniz" 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.