CHP 'de sağduyulu sesler de var..!

Terör örgütü PKK’nın öğretmen Necmeddin Yılmaz’ı katletmesinin ardından Tunceli’de teröre isyân büyüyor.
CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol,Tunceli târihinde bir ilke imzâ atacaklarını ve kentde yarın “Teröre Hayır” yürüyüşü yapacaklarını açıkladı.
“Tunceli toprakları,Dersim toprakları bizim için kutsal değerlere sahîbdir; inânç merkezlerimiz, inânçsal değerlerimiz vardır.
O topraklarda 23 yaşında, geleceğe umutla bakan ve geleceğe umutla çocuklarımızı eğiten, yetiştiren bir öğretmenin kanının dökülmesi bizim için son derece üzüntü vericidir ve o evlâdımıza saîb çıkamadığımız için âilesinden özür diliyorum.Bu olayı ve terörü kınamak için,Tunceli’nin bir terör kenti olmadığını,bir cumhûriyet,bir hoşgörü,bir medeniyet kenti olduğunu ve bir inânç merkezi olduğunu kanıtlamak için, terör örgütlerine direnmek için, bugüne kadar Tunceli târihinde hiç yapılmamış bir şeyi gerçekleştirerek hayâtımız pahasına irâdemizi ortaya koyacağız.Terörün sâdece Tunceli yâ da İstanbul’un sorunu olmadığını" dile getirerek "PKK, DEAŞ ve FETÖ terörünün tüm Türkiye’nin sorunu olduğunu,
bunlara karşı ortak tavır geliştirmek gerekir.Bu ise; cenâzelerde boyun bükerek olmaz”dedi.

"REÎS"; sağduyulu bu beyânatın sâhibini gönderdiği bir telgrafla tebrîk ederek
"Millî olan,derdi vatân, bayrak, millet olan kişinin tavrı budur.Tebrîk ediyorum.Böyle insânlar hangi partiden olursa olsun önü açılmalı.
Allah yâr ve yardımcısı olsun.Tebrîk ederim vekilim.Türkiye'ye böyle gür sesler lâzım."dedi.

Bendenizde bu açıklamaları çok şık bulduğumu belirterek her iki zâta da teşekkürlerimi arz ediyorum.
Ayrıca,dilek ve temmenîm şudur ki;
CHP"de böyle sağduyulu seslerin daha fazla olduğunu kâbûlle bunların da seslerini çıkartmalarını ve özellikle hiçbir bagajı olmadığı anlaşılan bu cesûr yürek Gürsel Erol'un önünün açılmasıdır.
Kalın sağlıcakla..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.