Cildinde Sarkma, Gevşeme Sorunu Yaşayanlar İçin Ameliyatsız Cilt Sıkılaştırma

Cildinde Sarkma, Gevşeme Sorunu Yaşayanlar İçin Ameliyatsız Cilt Sıkılaştırma

Cildinde sarkma, gevşeme sorunu yaşayanlar ve ciltkalitesini artırmak isteyenler, ameliyatsız cilt sıkılaştırma çözümlerineyöneliyorlar..

Cildinde sarkma, gevşeme sorunu yaşayanlar ve ciltkalitesini artırmak isteyenler, ameliyatsız cilt sıkılaştırma çözümlerineyöneliyorlar.
 
’’AMELİYATSIZ ÇÖZÜMLERE YÖNELİYORLAR’’
 
Ameliyatsız işlemlerle yüz dahil sorun yaşanan her ciltbölgesinde farklı çözümler sağlayabildiklerini söyleyen Estetik InternationalSağlık Grubu doktorlarından Dr. Mustafa Kemal Ataönder, cildinde sarkma,gevşeme sorunu yaşayanların ve cilt kalitesini artırmak isteyenlerin,ameliyatsız cilt sıkılaştırma çözümlerine yöneldiklerini belirtti.
 
’’CİLT SORUNLARI AMELİYATSIZ ÇÖZÜLEBİLİYOR’’
 
Ameliyatsız ve son derece etkili müdahalelerle, mevcutsorunların çözümleyebildiğini ifade eden Ataönder, "Cildin zaman içindesarkması, kalitesinin bozulması, kırışıklıklar ve gevşeme gibi problemleryaşaması, beklenen, fizyolojik bir süreçtir. Fakat ameliyatsız ve son dereceetkili müdahalelerle, mevcut sorunları artık gelişen teknoloji sayesinde çözümleyebiliyoruz.Cilt sıkılaştırmada en fazla tercih ettiğimiz uygulamalar ise Radyofrekans veUltherapy. Radyofrekans cildin derin tabakasına ısı göndererek, vücudun doğalyara iyileşmesine tepki vermesine, kolajen üretimini artırmasına vesile olur.Ultherapy ise yine cildin derin tabakasına ultrasonik enerji verilmesisuretiyle yapılır, küçük termal patlamalar oluşturur. Fokuslanan alanda kolajendoku uyarılır. Her iki uygulamada da kolajenin aktif hale getirilmesi veyenilenmesiyle ciltte sıkılaşma, kalitesinde artış yaşanır dedi.
 
"CERRAHİYE ALTERNATİF
 
Seans sayısı ve aralıklarının muayene sonrası belirlendiğinivurgulayan Mustafa Kemal Ataönder, "Eğer yüz, boyun, kol ve bacakiçlerinde ayrıca karın bölgesinde sarkma sorunu yaşıyorsanız, RF ve Ultraterapison derece iyi geri dönüşler almanızı sağlar. Ayrıca cerrahi müdahalelerdensonra yaşanabilen cilt gevşeklikleri yine aynı şekilde çözümlenebilir.Kolajenin yenilenmesi cildin kalitesini artırır. Cilt sıkılaştıkça mevcut inceçizgiler ve derinin gevşeklik sorunu da ortadan kalkar. Ayrıca cerrahi olarakcilt germe operasyonlarını tercih etmeyenler için de, son derece etkilialternatiflerdir şeklinde konuştu.
 
"EN BÜYÜK AVANTAJI KESİNİN OLMAMASI"
 
Kesi yapılmadan ve cihazlarla cilt altına fokuslanan buuygulamaların çok fazla avantajı olduğunu belirten Ataönder, "Her cilttipine uygun olan bu uygulamaların en büyük avantajı, kesinin olmayışıdır. İzkalmaz, minimal ağrı ve rahatsızlık sadece uygulama sırasında hissedilir.Cildin yüzeyini bozmadan, derin yapısal destek katmanları uyarılarak, etkileşimyapılır, bu da içten dışa doğru bir iyileşme, sıkılaşma, dirilik, kırışıklarınazalması ve form kazandırma gibi etkiler sunar. Periyodik olarak devam edilmesidurumunda cerrahi uygulamalara gerek kalmadan kişiler sıkı ve formunda bir ciltkalitesini sürdürürler ifadelerine yer verdi.
Yüz Bakımı Evde Nasıl Yapılır?
 
Evde yüz bakımı için ilk kural cildinizi temiz ve her daimnemli tutmanız.Bunun için fazla kurutmayan, yumuşatıcılı bir sabun ile iyi birnemlendiriciyeterli. Cildinizi düzenli olarak temizleyip nemlendirdikten sonraevdehazırlayabileceğiniz doğal maskelerle kırışıklıkların görünümünüazaltabilir,siyah nokta ve sivilce oluşumunu engelleyebilir, cildinizin dahaparlak vepürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz. Hem cildi besleyen hem deyüzeyinin dahapürüzsüz görünmesini sağlayan yoğurt maskesi uygulaması en kolayolan maskelerarasında yer alıyor.
 
Kırışıklıklar cildin çok kuruması ve yaşla birlikteesnekliğini kaybetmesisonucu oluşur. Eğer düzenli olarak iyi bir nemlendiricikullanırsanızkırışıkların oluşumunu geciktirebilirsiniz. Ayrıca güneşışınlarından korunmakiçin bulutlu ya da bulutsuz havalarda dışarı çıktığınızdayüksek koruma faktörlügüneş kremi kullanmalısınız.
 
Siyah noktalar ve sivilcelerin oluşumunu ise hava kirliliğigibi çevreselfaktörler ve aşırı yağın cilt gözeneklerini tıkaması tetikler.Cildi temiztutmak yağı ve kiri temizleyip cildin nefes almasına olanak tanımakiçinönemlidir. Eğer yağlı bir cildiniz varsa gece yatmadan önce ve sabahkalkınca gündeen az 2 defa bu fazla yağı temizlemeniz gerekiyor.
 
Daha önce onikibilgi.com’da yayınladığımız evde yapılan yüzmaskeleriyazısında cildinizi derinlemesine temizlemek, nemlendirmek, akneoluşumunuazaltmak ve lekelerin görünümünü hafifletmek için evde bulunanmalzemelerlehazırlayabileceğiniz cilt maskeleri hakkında detaylı bilgilere yervermiştik.
 
Göz altları ve göz çevresinde bulunan deri çok ince olduğuiçin kırışmayadaha yatkındır. Farklı kozmetik markalarının bu bölgeye özelolarak hazırlanmışnemlendirici kremlerini bulabilirsiniz. Tabii yine evdehazırlanan maskelerlegöz çevresine özel bakım yapmanız mümkün. Göz çevresindekullanılabilecek havuç,lahana, muz ve patates maskelerinin hazırlanışı vekullanımı ile ilgili bilgilergöz altı kırışıklıkları için maske ve göz altıkırışıklıkları nasıl giderilirsayfalarında yer alıyor.
 
Siyah noktaları evde kendiniz temizlemek istiyorsanız öncegözeneklerinaçılması için buhar kullanmalısınız. Bir tencereye 3 parmak sukoyup kaynatın veocaktan alın. Sonra yüzünüzü 10-15 dakika kadar, 30-35 santimmesafeden buharatutun. Cildiniz yumuşayıp gözenekler açıldıktan sonra siyahnoktaları cildinizitahriş edecek kadar sıkmadan temizleyebilirsiniz. Temizlemeişlemi bittiktensonra gözeneklerin kapanması için yüzünüzü soğuk suyla yıkayınve iyi birnemlendirici sürün. Siyah noktalar için kullanabileceğinizmaydanozlu yüzmaskesinin hazırlanışı hakkında bilgileri siyah noktalar içinyüz maskesisayfasında bulabilirsiniz.
 
Bazen güneşten, bazen de aknelerden yüzün bazı bölgelerindeten rengi,koyulaşabilir. Lazerli leke temizleme ve peeling bu lekelerdenkurtulmak içinalternatifler arasında. Ama evde kendi hazırlayacağınız ağartıcıyüz maskeleriile zaman içinde bu lekelerin görünümünü azaltmanız mümkün.Beyazlatıcı maskelerdeağartıcı özelliği bulunan limon, kullanılan malzemelerarasında ilk sıradageliyor. Çilek ve salatalığın da etkili beyazlatıcılararasında yer aldığınısöyleyelim. Yüzdeki lekelere bitkisel çözümler yazısındacilt lekelerine karşıkullanabileceğiniz hazırlaması kolay yüz maskelerihakkında bilgilerbulabilirsiniz.
 
İster profesyonel bir güzellik merkezinde ister evde cilt bakımıyapın, eğerbeslenmenize özen göstermezseniz cildiniz hiç bir zaman istediğinizgüzelgörünümüne kavuşmayacaktır. Cilt, saç ve tırnaklar için düzenli bakım nekadarönemliyse gıdalar yoluyla aldığınız vitamin ve mineraller de o kadarönemlidir.Düzenli olarak taze meyve ve sebze tüketmek, bol bol su içmekcildinize doğalbir parlaklık verecek, kırışıklıkların oluşumunugeciktirecektir. Sağlıklısaçlar ve cilt için vitaminler yazısında hangivitaminlerin düzenli olarakalınması gerektiği ve cilde faydaları ile ilgilidetaylı bilgileribulabilirsiniz.
 
Cildinizin daha parlak, pürüzsüz, sağlıklı görünmesisağlamak ve yaşlanmanınetkilerini geciktirmek için dikkat etmeniz gerekenlerdiğer şeyler ise; çay,kahve, alkol tüketimini sınırlandırmak, düzenli egzersizlerletoksinleri atmak,düzenli uyumak, sigara kullanmamak, aşırı yağlı ve hazırgıdalardan uzak durmak,güneşin zararlı ışınlarına karşı cildinizi her zamankorumak.
Evde Cilt Bakımı
 
Güzellik merkezlerinde yapılan cilt bakımları için geneldeçok yüksekücretler alınmaktadır. Bunun yerine cilt bakımınızı kendinizyapabilirsiniz. Haftada bir kezuygulayabileceğiniz bakım için izlemeniz gerekenadımlar şöyledir:
Cildi Temizleyin
 
    Öncelikle ciltyapınıza uygun bir temizleyici seçin.
    Yüzünüzü ve boyunbölgenizi ılık su ile nemlendirin.
    Ardındantemizleyiciyi alnınıza, çenenize, yanaklarınızave boynunuza nokta nokta, azmiktarda sürün. Bir dakika boyunca daireselhareketlerle yüzünüze masaj yapın.
    Ilık bir havlu ileyüzünüzü ve boynunuzu durulayın.
    Eğer gözlerinizdemakyaj varsa bunu da uygun bir ürünletemizlemeyi unutmayın.
 
Peeling
 
    Yüzünüze uygunhassas bir peelingi dairesel hareketlerleyüzünüze uygulayın.
    Yağlı bölgeleredaha fazla ağırlık verin.
    Ilık suyabatırılmış bir havlu ile yüzünüzü silin.
 
Buhar
 
    Bir kabı ılık suile doldurun, havluyu bu suyun içerisinebatırın ve yüzünüze bastırın. Buişlemi 2-3 defa tekrarlayın. Ancak suyunsıcaklığına dikkat edin. Asla sıcak sukullanmayın. Çünkü aksi takdirde yüzünüzüyakabilirsiniz.
    Bir diğer yöntemise söyledir: Bir demliğin içerisinde 4bardak saf su kaynatın, ardındanocaktan alıp 10 dakika bekleyin, sonra demliğialçak bir masanın üzerine koyun,demlik ile eğdiğiniz başınız arasında en az25-30 cm bulunması gerektiğiniunutmayın(aksi takdirde buhar yüzünüzü yakabilir.Eğer 25-30 cm yeterli değilsearadaki mesafeyi arttırabilirsiniz), başınızınüzerine kalın bir havlu koyun veçadır ortamı oluşturun, gözlerinizi kapatın veyaklaşık 10 dakika boyunca derinderin nefes alıp verin.
 
Maske Uygulayın
 

    Cilt yapınızauygun bir maske satın alın ya da yinecildinize uygun olacak bir maskeyi evdehazırlayın.
    Maskeyi yüzünüzeuygulayın (göz çevresine sürmeyin).
    Yaklaşık 10-20dakika bekleyin (ya da uygulayacağınızmaskenin kullanım talimatlarını dikkatealın)
    İyice durulayın.
 
Cildinizi Nemlendirin
 
    Cilt yapınızauygun bir nemlendirici seçin.
    Ürünü yüzünüze veboynunuza uygulayın.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.