Cinsel İstismarcı İlkokul Öğretmenine 297 Yıl Hapis

Cinsel İstismarcı İlkokul Öğretmenine 297 Yıl Hapis

Erzurum merkez Yakutiye ilçesinde İMKB İnönü İlkokulunda görev yapan sınıf öğretmeni 52 yaşındaki A.K., 10’U kız 1’i erkek öğrencisine cinsel istismar suçundan 297 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki İMKB İnönü İlkokulu 5'inci sınıfında okuyan 5 kız öğrencinin rehber öğretmenine giderek durumu anlatmaları ile açığa çıkan istismar suçu rehber öğretmenin durumu kaymakamlığa bildirmesi ile adli sürece taşındı. Kaymakamlık 52 yaşındaki cinsel istismarcı A.K’yı  aynı gün açığa aldı.

A.K. istismarda bulunduğu bu öğrencilerin dudaklarından boyunlarından öpüyor, popolarına elliyormuş. Öğrencilerin 5. Sınıfa geçmiş olmalarına rağmen A.K. bu öğrencilerin yanına gelemeye devam ediyormuş. Öğrenciler sınıftan çıkmaya çekinecek noktaya geldikleri ve kendi aralarında bu konuyu rehber öğretmenlerine açmaya karar vermeleri ile tüm bu yaşananlar açığa çıkmış.

Mağdur öğrencilerden biri "Destek eğitim odasında elbiselerimi çıkararak popomu öpmüştü. Sürekli dudaklarımızdan öpüyordu. O kadar çok iğrenmeye başlamıştık ki bizi öpünce sürekli dudaklarımızı yıkıyorduk. Bu davranışları diğer kız öğrencilere de yapıyordu. Hatta bir keresinde bana 'seninle evleneceğim, benimle olacaksın' gibi laflar da etti. Korkumdan dolayı kimseye anlatamadım. İlk olarak yaşananları arkadaşlarımızla paylaşarak 'artık yeter' dedik. Sonra T. öğretmene durumu anlattık" şeklinde ifade verdi.

297 YIL HAPİS CEZASI

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmaya, tutuklu sanık A.K. getirildi. Duruşmada mağdur çocukların aileleri ile tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu. Sanık A.K "çocuğun cinsel istismarı" ve "cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından her bir mağdur için 27 yıl olmak üzere 297 yıl hapis cezası verildi.

A.K. bu iddiaları kabul etmemekte. A.K’nın eşinden bir üvey kızı var ve Eşi ise A.K’yı  ‘evde atlet ile bile dolaşmaz, kızının odasına kapıyı çalmadan asla girmez’ gibi ifadelerle savundu. A.K kendini şu sözlerle savundu, "Bir baba ve eğitimci olarak bu şekilde insanlık dışı bir suçla karşınıza gelmiş olmanın utancı içindeyim. Otoriter, disiplinli bir öğretmen olduğum için kinlendiklerinden bunları yaptılar. Aklanmamı istiyorum".

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.