Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz IMF'e benzemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz IMF'e benzemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kenya'da gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bu ülkeyi desteklemeye hazır olduğunu belirtti ve IMF'ye de benzemediğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kenya'da düzenlenen Türkiye-Kenya iş forumunda Kenya'nın büyümesine desteğini belirtirken ''Biz IMF gibi de davranmayız, hiç endişeniz olmasın." dedi.

Erdoğan, üç Doğu Afrika ülkesini kapsayan ziyaretinin ikinci durağı Kenya'da, DEİK tarafından Kempinski Otel'de düzenlenen Türkiye-Kenya İş Forumu'na katıldı.

'BİZ IMF GİBİ DE DAVRANMAYIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 2001 krizinden aldığı dersler ve kararlılıkla uyguladığı ekonomik reformlar sayesinde bir süredir etkisini sürdüren küresel krizden en az etkilenen ülkeler arasında yer aldığının altını çizerek, şöyle dedi:

"Kenya'nın da 10 yılı aşkın süredir yılda ortalama yüzde 5 oranındaki büyüme oranını koruduğunu görüyoruz. Ekonomik reformlara, sınai dönüşüme, işsizlikle mücadeleye ve mali disipline yönelik çabalarınızı yakından takip ediyoruz. Hep mali krizle mücadele ve mali disiplin. Bu çok çok önemli. Tüm bu alanlarda ülkemizin bilgi ve tecrübelerini sizlerle paylaşmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Biz IMF gibi de davranmayız, hiç endişeniz olmasın, o konuda rahat olun."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.