Cumhurbaşkanı Erdoğan S. Arabistan'a sert çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan S. Arabistan'a sert çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde 'Ilımlı İslam' deyimini yeniden köpürten Suudi Arabistan'a tepki göstererek, "İslam'ın ılımlısı, ılımsızı olmaz. İslam tektir." dedi.

Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman 'ılımlı İslam'a döneceklerini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadın girişimcilere yaptığı toplantıda Arabistan'ın ılımlı İslam çıkışına tepki göstererek, "Bir konuyu yeniden köpürttüler, Ilımlı İslam. Bu ılımlı İslam kelimesinin patenti Batı'ya ait.Bunu söyleyen kişi kendine ait olduğunu düşünüyor olabilir ama sana ait değil. İslam'ın ılımlısı, ılımsızı olmaz. İslam tektir. Kimse İslam'ı çeşitlendirme gayreti içine giremez. Mesele şu İslam'ı zaafa düşürmek. Ya sen ılımlı İslam diyorsun, daha bir bayana araba kullandırmıyorsun. İslam'da buna mani var mı ? Yok. Demek ki herhalde bundan sonra yapacaklar. Şu ana kadar yok. Böyle bir anlayış olamaz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.