DEMİREL ; EYYY YETKİLİ KONFEDERASYON ! MEMURLAR GEÇİNEMİYOR.

DEMİREL ; EYYY YETKİLİ KONFEDERASYON ! MEMURLAR GEÇİNEMİYOR.

Sağlık Liyakat -Sen Genel Başkanı Mehmet Demirel; "Eyyy yetkili konfederasyon! memurlar geçinemiyor. Daha ne kadar sus pus olacaksınız."

Sağlık Liyakat -Sen Genel Başkanı Mehmet Demirel yapmış olduğu açıklamada; Kuruluşu 60 yılı aşan işçi sendikaları hükümetin verdiği 11.500 lira taban aylık ve %30’luk iyileştirme zam teklifine hayır derken, hükümetten en az taban aylığa 15000 lira ve %45 oranında iyileştirme zammı konusundaki ısrarını sürdürürken diğer tarafta yetkili memur konfederasyonu bizde işçiye verilen 15.000 liralık taban aylık ve %45 oranındaki iyileştirmenin aynısını istiyoruz demesi gerekirken, tek amaçları %2’lik dilimin altındaki sendikaların kapısına kilit vurmak için mücadele eden yetkili konfederasyon, yalnız memurun üç ayda bir aldığı 900 liralık toplu sözleşme alacağına %50 oranında zam yapılmasını istemiştir. Velev ki %50 oranında toplu sözleşme alacağına %2’lik dilimi aşan sendika üyelerine zammı aldınız sendikalı kamu çalışanlarına katkısı, her üç ayda bir 450 lira. Yani aylık 150 liralık zam yapıyor.

Eyyy yetkili konfederasyon! memurlar geçinemiyor. Daha ne kadar sus pus olacaksınız. En düşük memur maaşı asgari ücrete eşdeğer hale geldi. Şimdi değil de ne zaman memurun, çalışanında yanında yer alacaksınız. Memura almış olduğunuz ve ötekileştirdiğiniz çalışanların maaşına zam yapmama karanını kınıyor ve kamu çalışanlarının vicdanına bırakıyorum.

Demirel açıklamasında sayın yetkili memur konfederasyonu %2’lik dilim altındaki sendikalardan korkmayın. Demokrasi tahammül rejimidir. Çok seslilik esastır. Önce %1’lik dilim dediniz. Mahkemeler buna müsaade etmedi. Şimdi %2’lik dilimde olan sendika üyeleri baraj üstündeki sendika üyelerinin aldığı toplu sözleşme priminin 1/3 oranında faydalanıyor. %2’lik dilimde olan sendikalar olarak bu konuyu da mahkemeye taşıdık. Henüz yargı süreci devam ediyor.

Yetkili konfederasyona çağrımız, sizi de en az işçi sendikaları konfederasyonların istemiş olduğu zam kadar kamu çalışanlarına zam talep etmeniz gerekmektedir. Zira en düşük maaş alan kamu çalışanları işçi sendikaları konfederasyonun istemiş olduğu taban aylığın altında maaş almaktadır. Bilmem anlatabildim mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.