Demirtaş: Abdullah Öcalanı İmralı'dan Çıkaracağız

Demirtaş: Abdullah Öcalanı İmralı'dan Çıkaracağız

"Ortadoğu’da kimsenin hayal bile edemeyeceği cesur fikirleri, o adadan dışarı çıkartıp, pratiğe dönüştürdü. Rojava’da devrime dönüştürdü. Şimdi böyle bir insanın bir tecrit altında, bir adada kalması bizim açımızdan kabul edilemez.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Alman gazetesi Die Zeit'e konuştu.Demirtaş,İmralı'da tutuklu bulunan PKK liderleri Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için girişimde bulunacaklarını açıkladı.Demirtaş,bu bizim onur borcumuzdur dedi.
"BİZİM AÇIMIZDAN KABUL EDİLEMEZ"
"Ortadoğu’da kimsenin hayal bile edemeyeceği cesur fikirleri, o adadan dışarı çıkartıp, pratiğe dönüştürdü. Rojava’da devrime dönüştürdü. Şimdi böyle bir insanın bir tecrit altında, bir adada kalması bizim açımızdan kabul edilemez. Bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istemek bizim açımızdan bir onur borcudur.
TÜRKİYE KAN DAVASI DUYGUSUNDAN ÇIKMALI
Dolayısıyla Türkiye toplumuna bu iyi anlatılırsa; bu bir kriminal vaka değil, kan davası değil. Türkiye halkları için de doğru siyasi tutum, bu kan davası duygusundan çıkmaktır. Bugün Türkiye, Suriye olmamışsa, Öcalan’ın Kürtlere sunduğu perspektif sayesindedir."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.