Diyarbakır'daki Öğrencilere Ak Parti İl Başkanlığı'ndan Kırtasiye Yardımı

Diyarbakır'daki Öğrencilere Ak Parti İl Başkanlığı'ndan Kırtasiye Yardımı

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanlığınca yapılan yardımda Diyarbakır'daki 10 bin öğrenci sevindirildi.

İstanbul ve Diyarbakır Ak Parti İl Başkanlıkları arasında 'Gönül Köprüsü' adında proje başlatıldı.

Gönül Köprüsü projesiyle ile 10 bin öğrenciye kırtasiye ve çanta dağıtıldı.Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Küçükkadı, Karabağ ve Tanışık Köyü okullarındaki miniklere kırtasiye yardımı yapıldı.Yardıma İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, il başkan yardımcıları, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve STK temsilcileri katıldı.

Başkan Temurci, yardımda miniklerle ilgilendi, onlarla sohbet etti.

Tanışık Köyüne Ziyaret

Selim Temurci PKK tarafından yapılan saldırılarda 16 kişinin vefaat ettiği Tanışık Köyü'ne ziyaret için giti.Burada da öğrencilere kırtasıye yardımında bulundu.Temurci köyde şöyle dedi:

"Bizi yaradan kardeş kılmış kim ayırabilir ki? Bu kardeşlik söylemden, eyleme geçecekse biz mutlaka sahada hep birlikte olmayız. Kimsesizin, haksızlığa uğrayanların, zulme uğramış herkesin yanında olmayız."

"İnsan Yetiştirelim"

Bu coğrafyada yapılan projelerin insan eğitmekten daha önemli olmadığını dile getiren Temurci şöyle söyledi:

 "Diyarbakır'da 3 köy okulunu ziyaret ettik. Dereceye giren çocukları gördük, onların yüzündeki gülümsemeyi, gözlerindeki ışıltıyı gördük. Bu bölgenin yeni Turgut Özalları, yeni liderleri, bu bölgenin değerleriyle, medeniyetiyle kendini insan sananların bu topraklarda yetişmesi lazım." 

"Birlikte Yaşayalım Birlikte Ölelim"

Temurçi sözlerine şöyle devam etti:

"Bu bölgeye sanatçılarımız, fikir adamlarımız, siyasetçilerimizle geleceğiz. Eğer öleceksek birlikte öleceğiz, yaşacaksak birlikte yaşayacağız. Böyle düşünerek hareket edersek, terör kardeşliğimizi, huzurumuzu topraklara dar edemez. Mutlaka bu topraklardan bu zalimleri söküp atacağız. Bu duyguyla buradayız. Bu bir siyesi faaliyet değil, bu toprakların insanı olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımızı seslendirmek adına buradayız. Buradaki acıyı hisseden insanlar olalım. Kardeşlik aksiyona dönüşmeden hiçbir anlam ifade etmez. Sahada olmak, birbirimize tutunmak için Diyarbakır'dayız. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın" diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.