Doğu Karadeniz Ve Türkiye Geneli Hava Durumu 12 KASIM 2015

Doğu Karadeniz Ve Türkiye Geneli Hava Durumu 12 KASIM 2015

Ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir. Gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Güney ve Batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve batı, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu, doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde kuzeybatı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Perşembe) sabah saatlerinde Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Erzincan ile Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; Ardahan çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney güneybatı yönlerinden (30-60 km/s) hızla esmesi bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu-sisli 13/18

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 6/15

İzmir: Az bulutlu ve açık 12/22

Adana: Parçalı ve az bulutlu 9/24

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 4/19

Batman: Parçalı ve az bulutlu 3/19

Van: Çok bulutlu 0/11 (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.