DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANI BUGÜN İSTANBUL'DA AÇILIYOR

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANI BUGÜN İSTANBUL'DA AÇILIYOR

İYH tahmin edilen 10.25 milyar euro yatırım maliyeti ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek kalemde yapılan en büyük altyapı yatırım projesi olma özelliğini taşıyor. Türkiye ekonomisine yıllık katkısı 73 milyar lira olacak

İYH tahmin edilen 10.25 milyar euro yatırım maliyeti ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek kalemde yapılan en büyük altyapı yatırım projesi olma özelliğini taşıyor. Türkiye ekonomisine yıllık katkısı 73 milyar lira olacak.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın 90 milyon yolcu kapasitesiyle hizmete açılacak olan ilk fazının yüzde 80'i tamamlandı.
Projenin tüm fazları 2025 yılında tamamlandığında yıllık yolcu kapasitesi 200 milyona ulaşacak. İYH, yaklaşık 100 havayolu şirketine hizmet verecek ve 350 noktaya uçuş gerçekleştiren yolcu ve yük taşımacılığında dünyanın yeni havacılık merkezi olacak.

Dört fazı tamamlandığında havalimanı; 6 pist, iki terminal ve bir uydu terminaline ev sahipliği yapacak. İstanbul Yeni Havalimanı, 143 yolcu biniş köprüsü, 18 bini katlı ve 22 bini açık olmak üzere toplam 40 bin araç kapasiteli otopark alanı, 32 bin metrekare yeme içme alanı, Heinemann Grubu'nun Türkiye'deki iştiraki Unifree tarafından işletilecek 52 bin 500 metrekarelik duty free alanı ile hizmet verecek.

İlk yolcu terminal binası 1.4 milyon metrekare ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminal binası olacak. Projenin tüm fazları tamamlandığında yıllık yolcu kapasitesi 200 milyona ulaşacak. İYH, yaklaşık 100 hava yolu şirketine hizmet verecek ve 350 noktaya uçuş gerçekleştiren yolcu ve yük taşımacılığında dünyanın en büyük yeni havacılık merkezi olacak.

2025 yılında tüm fazların tamamlanmasıyla projenin doğrudan ve dolaylı olarak sağlayacağı istihdam 225 bin kişiye ulaşacak.

Havalimanı raylı sistemlerle şehre bağlanacak. Gayrettepe-İYH bağlantısı 2019 içinde hizmete girecek.

Ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.