Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

DÜŞÜNCE KIRINTILARINDAN SEÇMELER

DÜŞÜNCE KIRINTILARINDAN SEÇMELER Prof. Dr. Salih Şimşek

Kim bilir? Allah u âlem! Gün olur, belki de bakarsın son olur...

Yeter ki, sabretmeyi ve biriktirmeyi bilelim, küçük küçük, yavaş yavaş...

Hiç şahit olduğunuz oldu mu? Haddini bilmeyenlere, zaman gelir, haddi bildirilirmiş...

Hiç düşündüğünüz oldu mu? ‘Sağanak’ dediğimiz, küçük yağmur damlalarından ibarettir.

'Tatlı' kelimesi benim kulağıma hoş geliyor da, 'şirin' kelimesi daha da hoş geliyor. Size de öyle oluyor mu?

Kalbi ‘zengin’ olan kimse, maddeten ne kadar ‘fakir’ olursa olsun, herkesin nazarında muteber ve muhteremdir

Yorulur insan yorulur, çalışırken yorulabileceği gibi, oturarak ve yatarak da yorulur. Tatillerde daha çok yorulur.

Toplumda öyle ‘maddi zenginler’ vardır ki, iş, eylem ve hırsları sebebiyle de halk nazarında hep zavallı, fakir ve hakirdirler.

Erdoğan ile ittifak yaptı’ diye Devlet Bahçeli’ye kızıp partiden ayrılanlar; şimdi HDP’nin kucağında kahvaltı gününü bekliyor!

Hayır, efendim hayır. Tarihî gerçeklerden, hoşunuza gitmese de, korkmayacak ve kabulleneceksiniz. İnat etmeye gerek yok ki...

ABD doları, yeryüzünün Büyük Şeytan’ı Amerika’nın tüm dünya ülkelerindeki ‘köle’ , emir eri ve işbirlikçilerinin boyunlarına takılan yulardır.

‘Zamansız’ hiçbir şey olmaz. Her şey zamanı gelince olur. Çözülmesi gereken problemler ve müşkülatlar da ancak zamanı geldiğinde çözülür!

Edin, edin, ne edip edin ama her vesile ile sizi dikkate alan herkese teşekkür edin. Teşekkür kültürü olmayanların Allah'a Şükür kültürü de oluşmaz

Bazı yanlışları olan hükumeti, hiç bir doğrusu olmayan, kronik hasta muhalefetle değiştirmek istemek, nasıl bir ruh halinin tezahürüdür? Bu davranışa ‘ahmaklık’ desek, durumumu anlatmış olur muyuz?

Hayret ki hayret… Yolsuzluğu ortaya çıkıp istifa etmek zorunda kalan Avusturya Şansölyesi, öyle mütevazı bir kişi imiş ki, işine bisikletle gidip geliyormuş. Öyle diyorlardı. “Avrupa'da olmaz böyle şeyler” diyorlardı ama ne yaparsın ki olmuş.

Farkında mısınız bilmiyorum: Son 15 yıldır, süreç içinde ilerleyerek, "Recep Tayyib'i sevmeyenler dini" (Akparti değil) doğmaya başladı... Doğuş, büyük ölçüde de tamamlandı... Vatana, millete, insanlığa ve kâinata hayırlı ve uğurlu olsun!

Darwin bir zamanlar, kısacık ama süper bir yorum yapmıştı. Diyordu ki: bilim ve sanat, bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olur... "Tavuk toplum", önüne atılan bir avuç yemi gagalarken, arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz!

Yıllar önce hemşerim, Gaziantep milletvekili, rahmetli Mustafa Taşer konuşmalarını beğenmediği bir gruba şöyle demişti: hâlâ bıraktığımız yerde otluyorsunuz... Ben de şu ulusal cephe mensuplarına diyorum ki: Şu Türkiye’nin geçirdiği değişimi önce ciddi bir inceleyin. Kendinizi iyice bir sorgulayın. Önce 'iktidar' olmaya bir karar verin. İktidara talip görünüp kolaya kaçıp Muhalefete oynarsanız, burnunuz bir türlü sürçülmekten kurtulmaz... Demedi demeyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.