Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

EKONOMİMİZ, MCKİNSEY ŞİRKETİNE Mİ TESLİM EDİLDİ?

T.C.Hükümetinin, Türk ekonomisinin yönetimini ve kontrolünü tamamen uluslararası iş yapan McKinsey şirketine teslim ettiği şeklindeki haberi üzerine sosyal medyada pek çok yorum yapılıyor. McKinsey Şirketi nedir? Ne iş yapar? Bunu kimse merak edip sormuyor, araştırmıyor. Bazıları, haberi çarpıtarak olumsuz algı oluşturanların peşine takılıp sosyal medyada milletin kafasını bulandırıyorlar. Sanırsınız ki, bir zamanlar İMF'nin yönettiği gibi, bundan böyle Türkiye ekonomisini McKinsey Şirketi yönetecek! Oysa öyle bir şey yok.

Ekonominin tamamen yabancılara teslim edildiği açıkça bir yalan! Bu yalanı uyduranlar, bu kuruluşun, uluslarası bir "Ekonomik Danışma" şirketi olduğunu belki bildikleri halde "algı operasyonu " yapmak amacıyla bu yalanı ortaya atıyorlar.
Halbuki bu şirketle onlarca ülke iş yapmaktadır. Türkiye de "Global Ekonomi" içerisinde sağlam, tutarlı ve güçlü bir şekilde yer alması için bu yolu seçmiş durumda, o kadar.. Bunun anlamı, bizim ABD tarafından kontrol altında tutulacağımız demek değil. Aksine bu kararla ülkemizin ekonomik zemini ve geleceği daha güvenli ve garanti altına alınmış oluyor. Çünkü, dünya çok küçüldü, global bir dünyada yaşıyoruz, kendi başına ekonomik faaliyet yürüten bir ülke dünya üzerinde yok! İşte bu işbirliği sayesinde, Türkiye, ekonomi devlerini, büyük sermaye sahiplerini ve yabancı yatırımcıları, uluslararası bir şirket olan McKinsey kanalıyla Türkiye'ye yönlendirmiş oluyor. Bu kötü bir şey mi?

Düşünün, uluslararası ekonomi "değerlendirme" ve "derecelendirme" kuruluşlarının verdiği raporlara göre, ülkeler "yatırıma teşvik", "istihdama elverişli", "durağan" ya da "krıtik" vs. olarak ilan ediliyorlar ve biz kabul etsek de etmesek de bunların kararları dünya ekonomi piyasasında etkili oluyor..İşte bu kuruluş, kararları da dikkate alarak Türkiye ekonomisine danışmanlık edecek. Yoksa "T.C. Ekonomisini yönetmek" gibi bir görevi yok! Manipülasyon ve spekülasyon odaklı haberlere kanmayalım, araştıralım, uyanık ve bilinçli olalım.
NOT:Uyarısı için Hamza SARI kardeşime teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.