Sinan DALKILIÇ

Sinan DALKILIÇ

EMRİBİL MA'RUF -3

'Kıymetli kardeşlerim malumunuz, iki haftadır iyiliği Emretme, kötülükten  Men etme,yani emribil ma'ruf neyhi anil münker konusunu işlemeye çalıştık.!! Önemine binaen bu hafta yine devam edeceğiz inşallah..
"Kardeşlerim, toplum olarak bizler hatalarımızı ve yanlışlarımıza göz yumarak,görmezden gelerek..! bir birimizi ikaz edip uyarmaz isek .!! Allah muhafaza akibetimiz nasıl olur..? 
Hazreti mevlananın dediği gibi;"Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,Hak bela yazmaz kul azmadıkça ..." 
'Kardeşlerim Şimdi kendimize dönüp bir bakalım..! Gerçekten toplum olarak azmadıkmı..? 
"Allah cc bize vermiş olduğu, türlü türlü niğmetler karşısında.!! Şükür ve ibadetlerimizin artması gerekirken..! Maalesef nankörlüğümüz isyanımız ve dünyalık için her şeyi yapmaktan hiç çekinmeyen, Allah'tan korkmayan bir hal aldık ve azgınlığımız arttı 
'Artık cinayet,zina,kumar,faiz,kul hakkı ve şirk gibi en büyük günahlar bile aleni işleniyor ise ..? Bunun karşısında bir Müslüman neme lazım deyip, sorumluluğunu yerine getirmiyor ise..!Tekrar soruyorum biz toplum olarak  azmadıkmı..?
'Maide suresinin,62.ayeti kerimesinde "Onlardan çoğunun günahta, düşmanlıkta, haram yemede birbirleriyle yarıştıklarını görürsün. Yapmakta oldukları şey ne kötüdür! ...!
‘Rabbimizin ne kötüdür dediği fiillerin tamamını bugün toplum olarak işlemiyormuyuz? 'Ayette buyrulduğu gibi; Günah işlemede adeta bir birimiz ile yarışıyoruz..!

Ebu Saîd el-Hudrî’nin aktarımına göre, Allah’ın Resûlü şöyle buyurdu:“Sizler karış karış, arşın arşın sizden öncekilerin yolunu izleyeceksiniz/onların inançları ve yaşayışlarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir keler / kertenkele deliğine girecek olsalar, siz de onları takib edeceksiniz.”(Hz. Peygamberin gelecekle ilgili bu ürpertici açıklaması üzerine biz sahâbîler) sorduk:"Ya Resulallah! (İzlerini takib edeceğimiz bu topluluklar) Yahûdiler ve Hristiyanlar mı olacak?"Şöyle buyurdu:  “Ya başka kimler olacaktı?” (Buhari, Enbiya 50; Müslim, İlm 6)
"Hadisi Şerif tamda bugünü anlatıyor..!! 'Şöyle bir bakalım; hadiste geçen şu ifade net ve açık ..!!"onların inançları ve yaşayışlarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir keler / kertenkele deliğine girecek olsalar, siz de onları takib edeceksiniz. Buyuruyor efendimiz (sav).
” Yani ( yahudi ve hiristiyanlar)ın ne kadar ahlaksız, içi boş ve lüzümsuz şeylerini "çağdaşlık" diyerek almadıkmı ? Moda diyerek onların,çıplaklıklarını ve hayasızlıklarını almadıkmı?
Ne yaparlarsa yapsınlar çağdaşlık budur diyerek 'hemen taklit etmedikmi?  Hadiste buyrulduğu gibi, keler deliğinden geçseler, hemen onlarda geçerler..! Maalesef Bizde  aynen o sapkın toplumun geçtiği  keler deliğinden geçtik, geçiyoruz..!!
Örneğin bir bakıyorsun kız ve erkeklerde, hızla yaygınlaşan,kolunda, bacağında dövmeler .!! Saçma sapan yırtık pırtık giyim şekilleri ile hayasızlaşan bir nesil çoğalıp gidiyor...! yine erkeklerin saç traşları ve giymiş oldukları kısa şortlar, kulaklarında küpeler..! İle kime benzemeğe çalıştığımız bellidir...Daha fazla misale gerek varmı ? Etrafımıza dönüp bir bakmamız yeterli olacaktır.
Peki kimden gördükte aldık bu islama muğayir örnekleri; tabiki yahudi ve hristiyanlardan veya onların lanetli medeniyetlerini taklit eden kuklacılarından..!
"Yahu hadiste'de buyrulduğu üzere onlar keler deliğine girseler,bizimkilerde hemen girecek vaziyette hazır kıta bekliyorlar..!
"Sevgili kardeşlerim , artık insanlar bir haram'ı işlerken ; hiç zorlanmadan rahat rahat,yüzleri dahi kızarmadan moda adına,çağdaşlık adına yapabiliyorlar ise ...! Ve Biz Müslümanlar;Ali imran 104. Ayetin gereği olan , emribil ma'ruf neyhi anil münker vazifemizi yapmıyor isek.!! En az onlar kadar bizde suçluyuz ve sorumluyuz..!
"Onların bu yapmış oldukları, yanlış ve kötü fiiler için ikaz etmediğimiz gibi suskun isek..!!  Vah'ki vah halimize...
Geçmiş kavimlerin içerisinde Emr-i Ma’rufu Terk Eden bir Toplumun Ahvalini geçen hafta yazmıştım.!! Lakin önemine binaen tekrar hatırlatmak istiyorum..
"Enes bin Malikin bir rivayetinde Peygamber efendimiz: Allahu Teala Cebrail’e:"Ey Cebrail, yere in ve falan beldeyi altını üstüne getir.”diye emreder. Yeryüzüne inen Cebrail bu belde de dörtbin kişinin ibadet ettiğini görünce:
"Ey Rabbim! Bu belde de sana ibadet eden dört bin âbid kulun var. Bunları da mı birlikte helak edeyim..? Bunlar burada sana gece gündüz kulluk yapan abid kullarındır.” der.
Allahu Teala: "Sen onların namazlarına bakma, çünkü onlar aralarında iyiliği emredip kötülükten sakındırmazlar, birbirlerine göz yumarlar. Bunun için amellerini yüzlerine çarpıp, onlarla birlikte hepsini helak et.” diye buyurur.
"Muhterem kardeşim Onların başına gelmiş olan azabın, bizim başımızada gelmeyeceğine dair.!! Garantisi olan varmı..?
"Bir çok ayeti kerimede Rabbimiz;akletmezmisiniz, düşünmezmisiniz, ibret almazmısınız ? Buyuruyor..lakin hiç ibret almıyoruz...!
"Bakıyorsunuz kimliğinde islam yazan bu toplumun hayatında, İslam yok sanki..! Daha acısı, peygamberimizin sav sünneti seniyyesini hafife alan , hatta inkar edip,hiç tanımayan parazitli beyin yapısına sahip .!! Göya ilim adamları türedi içimizden .!! 

"NİSÂ-136. Ayetinde İmân etmiş olanlar! Allah Teâlâ'ya ve O'nun Peygamberine ve Peygamberine indirmiş olduğu kitaba ve daha evvel indirmiş olduğu kitaba imân ediniz. Ve her kim Allah Teâlâ'yı ve meleklerini ve kitaplarını ve peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse muhakkak ki pek uzak bir dalâletle sapıklığa düşmüş olur.)..
Farkındamısınız sevgili kardeşlerim; Allah cc iman edenler'e .! Neye iman etmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta ve inkar edenlerin muhakkak sapıklığa düşeceğini hatırlatmaktadır.. 
işte böyle delalet içerisinde sapıklığa saplanan bir ortamda.! Allah'a , peygamberine iman eden lere ve İnananlara ; Ali imran süresi 104. Ayeti kerimesini bir kere daha hatırlatarak konumuzu bitirelim..
"İçinizden öyle bir topluluk bulunmalı ki, hayra çağırsın, iyiliği teşvik etsin, kötülükten sakındırsın. İşte onlar kurtuluşa erenlerin tâ kendileridir.)..
İşte Kurtuluşun reçetesi budur. Rabbim bu güzel imani hasletleri yaşamayı cümlemize nasip etsin. Bir Kötülüğün karşısında susup, sessiz kalan dilsiz şeytanlardan eylemesin..,"Karşısındaki zalim bir hükümdar bile olsa,hakkı gizlemeyen , doğruyu haykıran muvahhilerden eylesin..! 
Nefsine uyup ufacık bir menfaat karşılığında, bütün manevi değerlerini bir çırpıda heba edenlerden eylemesin..Aminn 
Selam ve dua ile....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum