En büyük İsrail destekçisi firma: Intel

En büyük İsrail destekçisi firma: Intel

Son dönemde boykotlar çok moda hale geldi. Coca Cola listenin başında, Burger King ve Starbucks'ta vakit geçirenler açıkça taciz ediliyor.

Son dönemde boykotlar çok moda hale geldi. Coca Cola listenin başında, Burger King ve Starbucks'ta vakit geçirenler açıkça taciz ediliyor. Ariel deterjan alanlara yan bakılıyor. Mercedes 3-5 araba parası kadar bağışlamış diye yer gök inliyor. Başta Coca-Cola olmak üzere boykot uygulanan çoğu firmanın İsrail ile bir bağlantısı yok, herhangi bir desteği de yok ama bu başka bir yazının konusu. Gelelim bugünkü konumuza:

Peki tüm bu firmalar haklı haksız araştırılmadan linç edilirken tek başına İsrail'in ihracatının %5,5'ini oluşturan. Mercedes'in 1 milyon dolarlık bağışının tam 50.000 katını, evet elli bin katını, yani 50 milyar doları İsrail'e yatırım yapan, İsrail'in yıllık ihracatına 8,7 milyar dolar katkı sağlayan, tek başına İsrail'in TÜM ekonomisinin %1,75'ini oluşturan, yani şu ana kadar çoğu suçsuz yere suçlanan tüm firmaların toplamından daha fazla İsrail destekçisi olan Intel'in hiçbir bahsinin geçmiyor oluşu da oldukça ilginç bir durumdur. Intel son 25 yıldır bütün işlemcilerini Haifa'daki en gelişmiş AR-GE tesislerinde geliştiriyor, en gelişmiş ve en çok üretim yapan fabrikası Kiryat Gat'ta. Pekala neden 1 kişi bile çıkıp Intel'e boykot açıklamıyor? Neden "hadi artık AMD kullanıyoruz" demiyor kimse?

İşte bu İsrail lobisinin gücüdür değerli dostlar, size cambaza bak oynayıp ya suçsuz ya da devede kulak kalan firmaları gösterip asıl büyük firmaları saklıyorlar.

Soruyorum size, kaç taneniz İsrail'in dünyanın en büyük taş işleme merkezi olduğunu ve elmas satışlarından inanılmaz gelirler elde ettiğini biliyor? Bir kişi bile "elmas almayın, boykot edin" dedi mi? Oysa ki elmas satışlarından o elmasın işlendiği İsrail'e çok büyük pay gidiyor sürekli...

Son olarak uyarım da şudur ki her Yahudi İsrailli değildir, her İsrailli de Siyonizmi desteklemez. Maide Suresi 8. Ayet uyarınca bir topluluğun tamamını aynı kabul edip adaletsiz davranmak dinimizce açıkça yasaklanmış, haram kılınmıştır. Bu yüzden "Yahudi lobisi" veya "Yahudi firması" gibi terimler kullanarak ayete karşı çıkmak da bize yakışmaz. O "Yahudi lobisi" değil, "İsrail lobisi" ya da "Siyonizm lobisi"dir. Büyük Türk Yahudi iş adamı rahmetli Jak Kamhi'nin kurduğu Profilo da bir Yahudi tarafından kurulmuş olmasına rağmen %100 yerli ve milli şekilde kurulmuştur. Ülkemize büyük hizmetlerde bulunmuş ve istihdam sağlamış, İsrail'in "gel bizde yaşa" teklifini de reddetmiş ve "ben kendi ülkemde mutluyum" demiştir. Bu yüzden adaletten şaşmayın değerli dostlar. İnternette gördüğünüz herhangi bir şeyi de paylaşmadan önce araştırın, fitneye ortak olmayın.

Oğuz Han Yel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.