Evde Çocuk Bakımı Projesi Anneleri Sevindirdi

Evde Çocuk Bakımı Projesi Anneleri Sevindirdi

SGK Avrupa Birliği destekli olan 'Evde Çocuk Bakımı' projesine yüklü miktarda yatırım yaptı. Bu projeye tam 10 bin anne başvurdu.

Uygun şartları taşıyan 2 bin 500 anne, kesin kayıt için çağrılmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Avrupa Birliği destekli 40 milyon Euro bütçeli sağlayacağı 'Evde Çocuk Bakımı Projesi' Antalya’da yoğun ilgi gördü. 0-24 ay arası çocuk sahibi çalışan annelerin 300- 390 Euro arasında destek alacağı projeye Antalya’dan 10 bin başvuru oldu. Ancak İzmir ve Bursa’dan sonra üçüncü pilot il olan Antalya’da, 10 bin başvurudan sadece 2 bin 500 anne belirlenen kriterlere uygun olduğu belirtildi.

KESİN KAYITLAR ALINMAYA BAŞLANDI
30 aya kadar çalışan annelere aylık 300 ile 390 Euro hibe destek sağlayacak projede başvurular 25 Haziran’da başlamıştı. 6 Temmuz Pazartesi’ne kadar Antalya’da 10 bin anne projeden yararlanmak için başvuruda bulundu. 6 Temmuz itibariyle başvurular son buldu ve 10 bin çalışan anne arasından şartları uygun olan 2 bin 500 çalışan anne kesin kayıt için sıraya alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Selim Erol, projenin amacının çalışan annelerin iş hayatına kazandırılması olduğunu kaydetti. 30 ay süreyle 0-24 ay arası çocukların evde bakılarak daha bilinçli bir toplum oluşturmaya da katkı sağlayacağını ifade eden Erol, “Bu projeyle evde bakılan çocukların ruhsal gelişiminin korunması ve evde bakılarak daha bilinçli bir toplum yetiştirmeyi amaçladık. Bu projeyle annelerin çocuklarıma bakamam korkusu ortadan kalkmış oluyor” dedi.

“10 BİN BAŞVURUDAN 2 BİN 500 BAŞVURU UYGUN BULUNDU”
Antalya’da bin 500 annenin çalışma hayatına kazandırılmasını hedeflediklerinin altını çizen İl Müdürü Erol, bin 500 bakıcının da iş hayatına kazandırılacağını ifade etti. Toplamda 3 bin kişiye istihdam kapısının açılacağı projede başvuru tarihleri arasında 10 bin başvurunun olduğunu ancak bu başvurular arasından sadece 2 bin 500 başvurunun şartlarının uygun olduğunu belirten Erol sözlerini şöyle sürdürdü:
“Antalya’da bin 500 annenin çalışma hayatına kazandırılması hedeflendi. Bin 500 bakıcıda ev hizmetlerinde çalıştırılarak toplamda 3 bin kişiye yeniden istihdam sağlamış oluyoruz. Bu proje kapsamında her ay 300 ile 390 Euro arasında değişen bakım desteğimiz var. 30 ay sürecek bir projedir. Şu anda başvurularımız sona erdi. Antalya’da bin 500 kişi yararlanacaktı. Başvurusu süresi içerisinde ortalama 2 bin 500 civarında başvuru oldu. Pazartesi itibariyle randevuları verdik ve kesin kayıtları almaya başladık. Eylül ayı içerisinde de ilk aylıkları vereceğiz. Bu süre zarfında kayıt şartları uygun olmayanlar olursa yedeklerden almaya başlayacağız. Projede 10 bin müracaat var 2 bin 500 kişinin şartları uygun oldu. Burada alınan kıstaslar işte almış olduğu ücret, çocuğunun 0-24 ay aralığında olması gibi kriterlerin uygun olması lazımdı. Antalya kadın istihdamı açısından çok etkin rol aldığının göstergesidir” dedi.
Erol, bakıcı bulamayan annelerin İşkur Antalya İl Müdürlüğü’ne başvurabileceğini söyledi.

ANNELER PROJEYE NE DİYOR?
Eşiyle birlikte yeni doğan bebekleri için başvuruda bulunmaya gelen Halil Karagöz, projeyi tavsiye ettiklerini belirterek, “Projeden yararlanmak için geldik. İki çocuğum var. Annesi şimdi tekrardan iş başı yapacak. Annenin çalışması ve sigortasının devam etmesi bizim için iyi olacak. Ayrıca bir kişiye daha istihdam sağlamış olacağız. Projeyi tavsiye ediyorum” dedi.

Projenin çok olumlu sonuçlara neden olduğunu ifade eden çalışan anne Esra Durdu, “Proje çok güzel, inşallah olumlu sonuçlar olur. Bir çocuğum var. Çalışan biri olarak çok faydalı olacak. Bakıcımız var. Onunda sigortasını yapacağım. Çalışanların istihdamını arttırmak adına iyi bir proje” dedi.
Yeni doğum yaptığını ve projeyle işine devam etme imkanı olduğunu ifade eden yeni anne Hatice Çobanoğlu ise şöyle konuştu:

“Çalışan bir anneyim. Böyle bir hizmeti görünce bende başvurmak istedim. Yeni doğum yaptım. Bu projeden faydalanıp hemen işime devam edeceğim. Çok faydalı buluyorum. Bakıcım var ve yasal bir şekilde çalışmasını sağlamış olacağım. Her çalışan annenin yapması gereken bir şey. Hem ben çalışmış olacağım hem de bakıcımız. Eşimde bu projeyi destekliyor” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.