Prof.Dr. Kamil GÜNGÖR

Prof.Dr. Kamil GÜNGÖR

Hadisleri ve Sünneti Devre Dışı Bırakmak Bir "Üst Akıl" Projesidir.

Efendimiz (SAV) Allah'ın (cc) dininin nasıl uygulanacağını ve Kur'an'dan ne anlaşılması gerektiğini gösteren yegâne kaynak ve onun yaşamı üsve-i hasenedir. Ulemanın görüşü bu kaynak(lar)dan neşv-ü nema bulmuştur. Bu yüzden avam için sıralamaya alttan başlamak daha ehvendir. İlimde "derinleştikten" sonra yine Efendimiz örnek alınarak bu birincil kaynaktan doğrudan hüküm çıkarmak mümkündür.

İşe üstten yani direk Kur'an-ı Azimuş-şan'dan başlamak, Efendimizi devre dışı bırakmak, dini ondan farklı yaşamak anlamına gelir ki; bu herkese göre farklı bir din anlayışı demektir. Bunun adı; İslami terminolojide "fitne"dir ve fitne Kur’an’da adam öldürmekten daha kötü olarak tanımlanmış büyük günahtır. Bu, bilerek veya bilmeyerek üst akılın yani Müslümanlar arasında fitne çıkarmak isteyenlerin-yabancı güçlerin projesine hizmet anlamına da gelir. Tek kaynak bu anlamda Kur'an değildir. Efendimizin sünneti onun somut halidir.

Zayıf-uydurma gibi durumlara gelince, "tamamlanmış" ve "Alah’ın koruması" altındaki dine böyle şeyler nüfuz edemez. Bu bir inanç meselesidir. Mü’minin ferasetinden sakınınız, çünkü o Allah’ın nuruyla balar diyor Efendimiz… Beş duyu ile bunu izah edebilir misiniz.. Her şeyi aklınızla izah etmeniz gerekmez. Müslümanın feraseti vardır. Siz hakikate talip olduğunuzda feraset gözüyle bunu görebilirsiniz. Feraseti de akılla izah edemezsiniz ama vardır işte... Vesselam...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.