Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

HAKARET EDEREK SONUÇ ALINMAZ!

Konyaspor'un son iki haftada kaybettiği 5 puan taraftarları çok kızdırmışa benziyor. Bunun en önemli sebebi, beklentilerin çok yüksek tutulmasıdır.

Anlayan da anlamayan da, daha oynanmamış maçın sonuçları hakkında ahkam kesiyorlar, uçup kaçıyorlar: "Ezeceğiz, 5 çekeceğiz, sahaya gömeceğiz...vs." Sonuç farklı olunca da yönetime, hocaya, oyunculara veryansın ediyorlar! Hakaretler, küfürler diz boyu... Bu çok çirkin. Böyle taraftarlık olmaz!

Oyun iki takımla oynandığına göre rakip takımlara da saygı duymak gerekir. Maçlar, klavye başında değil, sahada oynanıyor. Şunu unutmayalım: Futbol hatalar oyunudur, özellikle birinci bölgede yapılan hatalar, her an gol getirebilir, yine birinci bölgeden ikinci bölgeye geçişlerde top kayıpları veya yapılan pas hataları da gole davetiye çıkarırlar.

Palut'un "Kaleciden başlayıp defanstan pas yaparak hücuma çıkma" planını bilen ve takımın bu sistemini çözen rakipler, önde baskı uygulayıp adam adama markaj yaparak takımın ileriye çıkmasını önlüyorlar. Trabzon da, Kasımpaşa da bunu yaptı. Yenen gollere bakın bunu göreceksiniz.

Şüphesiz teknik heyet de bunu görüyordur. Bu handikapı aşmak için takımda ya ayağına hakim, iyi top saklayan ve adam eksiltebilen defans ve orta saha oyuncularınızın olması lazım ya da ileride sprinter (hızlı) adamlarınıza atacağınız uzun ve isabetli toplarla onları kaçırarak defansınızdaki baskıyı kırmanız lazım.

Eldeki kadro bunu yapabilir mi? İşte bütün mesele bu! Bu yapılamıyorsa veya böyle oyuncularınız yoksa sızlanmaya gerek yok, mevcutla iktifa edip onlardan maksimum fayda sağlayarak ve daha az hata yaparak ligi ilk dört içinde bitirmek için takımı desteklemek gerekiyor.

Yönetimi ve uyuncuları yerden yere vurarak bir sonuca varmak mümkün değil! Hele küfredenlere tek sözüm var: "Kem söz sahibine aittir" Onlar muhatap bile alınmamalı. Adminler de bu tür çirkin paylaşımlara asla izin vermemeli.

Taraftar şunu bilmeli: Sezon başında "Bu takım ortalarda dolaşsın, bize düşme korkusu yaşatmasın" derken, bugün 6 puan farkla ikinci sırada zirve mücadelesi veren bir takım var. Bunun keyfini çıkarın ve desteklemeye devam edin.

Bir takımda sadece yönetim, teknik ekip ve oyuncuların akıllı ve ahlaklı olması yetmez, taraftarların da akıllı ve erdemli olması gerekir ki anlamlı ve şerefli başarılar elde edilmiş olsun!

Hakaret ederek sonuç alınmaz, hele küfrederek hiç! Bunlar, ancak sahibini alçaltır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.