İdam cezası insanlık dışı bir ceza görülür.

Tarihin ilkel dönemlerinde kalması gerektiğine inanırız idam cezasının.

Modern dünyada insanların idam edilmesini savunmak akıl işi mi diye çıkışanlar olsa da, ben bazı suçların karşılığının idam olması gerektiğini savunmayı sürdüreceğim.

Israrlıyım; Kasten cana kıyana yaşama hakkı tanımak bu olayların devamına prim vermek demektir.

Annesinin, babasının binbir zahmetle büyütüp, okuttuğu gencecik bir kızı canice katledene idam dışında nasıl bir ceza verilecek ki , bu o canice işlenmiş suçun karşılığı olabilsin?

Nasıl 15 Temmuz’da insanların üzerine bomba, kurşun yağdırıp yüzlerce insanın kanını akıtan, acımasızca insanları katleden caniler mahkemelere gülerek çıkıp, adeta bizlerle alay ediyorsa, kimbilir belki de Pınar’ın katili de aynı sırıtışla karşımıza çıkacaktır.

Eğer bunlara katlanacak bir ruh yapısına ve kanamayan vicdana sahipseniz varın sizler bu canilerin yaşanmasına onay verin!

Ancak, şunu iyi biliniz ki, cezalar vicdanları kanatıyorsa, suçlar hiçbir zaman azalmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.