İslam'ın Düşmanları

Muhterem ve Aziz kardeşim Makaleye başlamadan önce Allah’ın selamı üzerinize olsun Selamun Aleykum.

Kimi zaman şahzınızın düşmanı bilene var.

Kimi zaman ufak şirketlerin bilene düşmanı var.

Ve son din olan İslam dininin de elbette ki düşmanı olacaktır. Sen bu makaleyi okuyan Müslüman ve aziz kardeşim dinimizin düşmanları kimi zaman ‘’A’’ Düşmanımız olmuştur kimi zaman ‘B’ Düşmanımız olmuştur farkında iseniz düşmanımız diyorum. Çünkü: İslam’ın düşmanı biz Müslümanlarında düşmanıdır ve İslam’ın düşmanları her kesimin her ekolun her grup’un ve tüm Müslümanların düşmanıdır. Bu yüzden tüm Müslümanlar bu düşmanlarına karşı birlik olmalı tek vücut olmalılar. Acaba kimler bizim düşmanımız yani kimler İslam’ın düşmanı.

 

1-İslam dışındaki tüm İdeolojiler: İslam dışındaki tüm İdeolojiler dedim çünkü İslam dini zaten tek başına bir İdeolojidir.

İdeoloji Kelime anlamı olarak:

Genel olarak siyasi ya da toplumsal bir öğreti meydana getiren ve siyasi ve toplumsal eylemi yönlendiren düşünce, inanç ve görüşler sistemi; bir topluma, bir döneme ya da toplumsal bir sınıfa özgü inançlar bütünü; bir toplumsal durumu yan­sıtan düşünceler dizgesi. (1)

İslam’ında zaten kendine özgün siyasi ve toplumsal öğretileri var. İslam’ın zaten Ekonomi Nizamı İktisat Nizamı Ceza Hüküm Nizamı vb nizamları var.

İslam dışındaki tüm İdeolojiler şunu söylüyor bizlere Allah’ın İdeolojisi geçmiş kavimlerindir. Bu yeni çıkan ideolojiler ise bu çağın ideolojisidir. Yani diyor ki sizin rabbinizin göndermiş olduğu bu kanunlar nizamlar rafa kalksın artık yeni çıkan kanunlar ve nizamlar var siz bu nizamlara uyun demek istiyorlar.

Bizde diyor ki İslam dışı tüm Nizamlar İdeolojiler gayri İslami’dir ve biz Müslümanlar bu nizamı ideolojiyi kabul etmiyoruz.

Demek ki aziz ve muhterem kardeşim İslam’ın düşmanlarından biri ise gayri İslami olan ideolojilerdir ve biz Müslümanlar ise bu ideolojileri kabul etmiyor ve reddediyoruz.

 

2- Kafirler sizin apaçık düşmanınızdır. Nisa süresi 101 ayette Allah (cc) bizlere kafirlerin bizim düşmanımız olduğunu söylemekte ki zaten öyle bakalım ki

Filistin,Arakan,İran,Irak ve Afkanistan ve nice İslam beldelerinde Müslümanları kim hünkarca kim katletti kim onları şehit etti kafirler siz görüdünüzmü Suriye gibi bir memleketi Müslümanların mahfettiğini elbette ki kafirler bizim düşmanımız olacak bağzı çıkarlar için ‘’İsrail Devleti ve İsrail halkı’’ bizim dostumuzdur diye bilirmiyiz çünkü kafirden dost olmaz ve düşmandan bize asla dost olmaz çünkü Allah cc Kafirlerin bizim düşmanımız olduğunu bildiriyor ve bir diğer ayette ise allah cc  bize şunu söylüyor.

“EY İNANANLAR!MÜMİNLERİ BIRAKIP DA KÂFİRLERİ DOST EDİNMEYİN!” (2)

Allah cc söylüyor bizlere kafirler ile dost olmamamızı

3-Bizden görünüpte İslam’a zarar verenler.

Gerçektende bu çok fenalıktır çünkü bağzı hocaları görüyor ki bizdenmiş gibi gözükür ve insanları şirk’e iletecek fiiliyatlar ile cemaatini sefk ediyor.

Ve en basit Fetullah Gülen-i örnek göstere bilirim mesela bu adam.

Türkçe olipiyatları ile haramları helaleştirdi.

Başörtü için Fürüyat dedi

Allah şefaat hakkı verse Ecevit’e şefaat ederim dedi

Başörtü zülmünde en ufak söz söylemedi kalem bilene oynatmadı.

Dinsizler için taziye mesajları yayınladı alimlerin aslılırken taziye mesajları yayınlamadı.

Mavi marmara gemisi için ‘’İsrailden izin alınması’’ lazımdı dedi.

Dinler arası diyalok ile kafirleri dost ve kardeş gördüler.

Kafirlerde cennete girecek dediler.

Ve daha neler neler işte kardeşler bizdenmiş gibi görünüpte aslında İslama zarar veren böyle çok hocalar var.

Aziz ve muhterem kardeşim bu makalemde siz değerli okuyucuma aktaracaklarım bu kadardı siz değerli okuyucum konu hakkında kendiniz araştırma yaparak ve kaynak eserlere bakarak bu konu hakkında bilgi edine bilirsiniz.

Rabbim benim yazdıklarımla amel etmemi.

Rabbim sizin okuduklarınızla amel etmenizi nasip eylesin.

Kaynakça:

  1. turkcebilgi.com
  2. Nisa 144

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.