İzmir'de FETÖ operasyonu: 96 askere gözaltı kararı

İzmir'de FETÖ operasyonu: 96 askere gözaltı kararı

ETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına aralarında 91'i daha önce açığa alınmış olan 96 şüpheliye gözaltı kararı çıktı.

İzmir'de FETÖ operasyonu: 96 askere gözaltı kararı

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına aralarında 91'i daha önce açığa alınmış olan 96 şüpheliye gözaltı kararı çıktı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik soruşturmalar devam ediyor.

SİVİL İMAMLARIN ARADIĞI ASKERLER TESPİT EDİLDİ

Bu kapsamda FETÖ mensuplarınca oluşturulan dijital materyalde örgüt üyesi olduğuna ilişkin kayıtları bulunan, aynı zamanda HTS çalışması sonucu ankesörlü ve kontörlü telefonlardan sivil imamlarca aranan Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli askerler tespit edildi.

Bunun üzerine önceden haklarında herhangi bir işlem yapılmayan ve örgütün kripto yapılanması içerisinde yer aldığı iddia edilen 91'i açığa alınan muvazzaf askerler ile 5 sivil imam hakkında gözaltı, arama ve el koyma kararı alındı.

65'İ YAKALANDI

Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir merkezli 15 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 96 şüpheliden 65'i yakalandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.