Kadınlar DİKKAT ! Güzelliğin Sırrı Bulundu İşte 1 Günde Gençleşmenin Yolları

Kadınlar DİKKAT ! Güzelliğin Sırrı Bulundu İşte 1 Günde Gençleşmenin Yolları

Kozmetoloji Bölümü’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. SemaKaraoğlu, kişiye estetik ve doğal bir görünüm kazandıran dolgu uygulamalarıhakkında bilgi verdi.

Dermatoloji uzmanları, doğal bir görünüm kazandıran dolguuygulamaları ile kişilerde cilt yenileme ve kırışıklıkların giderilmesinoktasında açıklamalarda bulundu

 

. Yüzün herhangi bir bölgesinde, genellikleyaşla birlikte ortaya çıkan çökme ve derin kırışıklıklar ile son yıllardavücudun farklı bölgelerinde uygulanmaya başlayan dolgular, kişiyi birkaç dakikaiçinde geçmişteki günlerine götürebiliyor. Tıbbın geliştiği günümüz toplumlarıfarklı çareler arayarak kendilerini gençleştirme derdine düşmüş durumdalar.İşte bu gençlik durumlarından kaynaklanan alanlarda araştırma ve geliştirmeyedikkat etmeye devam ediyorlar.

 
Kozmetoloji Bölümü’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. SemaKaraoğlu, kişiye estetik ve doğal bir görünüm kazandıran dolgu uygulamalarıhakkında bilgi verdi.

 
Yüzün herhangi bir bölgesinde, genellikle yaşla birlikteortaya çıkan çökme ve derin kırışıklıklar ile son yıllarda vücudun farklıbölgelerinde uygulanmaya başlayan dolgular, kişiyi birkaç dakika içindegeçmişteki günlerine götürebiliyor. İnsan vücudunun bağ dokusunda olan ve suçekme özelliği bulunan özel bir madde kullanılarak uygulanan dolgu işlemleriadeta 12’den vuran nokta atışla sorunlu bölgelere estetik ve genç bir görünümkazandırırken, doğallık da korunuyor.

 
Dolgu ile hedefe yönelik tedavi

 
Yüz ya da vücudun farklı bir bölgesine yapılan dolguişlemleri, günümüzde hala geçerliliğini korumaktadır. Vücudun hemen herhücresinde doğal olarak bulunan hyalüronik asit, en yoğun cilt dokusunda yeralır. Hyalüronik asidin neredeyse yarısı ciltedir. Hyalüronik asit, su içinde1000 kat ağırlığına kadar bağlanarak deriye sürekli bir nemlilik kazandırır.Cilde dışarıdan kremlerle yada mezoterapi şeklinde uygulanan hyalüronik asitmolekülleri bir top gibi cilt içinde yuvarlanıp eksik olan yere oturur, cildinnemliliğini artırarak parlaklık kazandırır. Dolgularda ise hyalüronik asitmolekülleri adeta bir balıkçı ağının üzerine bağlanmış toplar gibi tasviredilebilir. Hangi bölgede dolgunluk yaratılmak isteniyorsa ağ oraya bırakılırve toplar bağlı olduğu için kayıp başka yere gitmez. Bu şekilde hyalüronik asituygulanan yerde dolgunluk meydana gelir. Sonuç olarak dolgu işlemi hedefeyönelik olarak uygulanmakta ve 12’den vuruşla adeta nokta atış yapılarak,sorunlu bölge eski görünümüne kavuşturulmaktadır.

 
Birkaç dakikada genç görünüm elde etmek mümkün

 
Dolgu uygulamaları minimum 3 ila 5, maksimum 10 ila15dakikada tamamlanabilen işlemlerdir. Dolgu 1 ila 3 yıl geçerliliğinikoruyabilir. Hastayı, uygulandığı bölgeye göre 10-15 yıl gençleştirmektedir.Dolgu sonrasında özellikle dudak ile gözaltı gibi gevşek dokularda 3-4 günsüren bir şişlikler olağan karşılanmalıdır. Herhangi bir yaş sınırının olmadığıişlemler, çok derin kırışıklıkların belirgin bir şekilde ortaya çıktığı ileriyaş grubunda istenilen sonucu vermeyebilir.

 
Kişilik özellikleri korunarak doğal ve estetik sonuç

 
Dolgu uygulamasının başarılı olabilmesi için kişininyüzündeki doğal görünümün kaybolmaması çok önemlidir. Genellikle 1 ml’likenjektörler halinde ya da bazı durumlarda iki ml’lik olan dolgular ile tek birnoktanın şişirilmesi yerine ihtiyacı olan alanlara küçük rötuşlar halinde verilerekgerekli onanım sağlanmaktadır. Yani hyalüronik asit serpme şeklinde cildedağıldığında cilt canlanacak ve doğal bir görünüm kazanacaktır. Derinkırışıklık ve çökmelerde ise farklı miktarda doldurma yapılabilir. Elmacıkkemikleri belirginleştirilebilir. Ancak dolgu uygulamasında amaç; herkesin aynıgörünüme sahip olması değil kişisel özellikler korunup yaşanmışlıklara saygıduyularak, onları sadece keskin hatlardan kurtarmak ve yumuşatmak olmalıdır.

 
İşlem sonrası bir haftalık takip

 
Dolgu uygulamaları, doğru teknikle çalışıldığı sürecekomplikasyon riski yok denecek kadar az olan işlemlerdir. Hastalar işleminertesi gün normal yaşamlarına dönebilir, krem kullanabilir, makyaj ve banyoyapabilir. Ancak bazen işlemden birkaç gün sonra ortaya çıkabilen şişlikler vemorluklar da olabilir. Bu riskler göz önüne alındığında işlem sonrası birhaftalık süreç önemsenmeli ve hastalar kendilerini yakın takibe almalıdır.Önemli bir davet, toplantı ya da özel bir güne çok yakın dönemleri işlem içintercih etmemek de uygun olur. İşlem sonrası hastalar yüzlerinde travma etkisiyaratacak masaj türü uygulamalar yapmamalı ve yaşadıkları en küçük birsıkıntıda doktoruna danışmalıdır.

 
 
Yüz Bakımı Evde Nasıl Yapılır?

 
Evde yüz bakımı için ilk kural cildinizi temiz ve her daimnemli tutmanız. Bunun için fazla kurutmayan, yumuşatıcılı bir sabun ile iyi birnemlendirici yeterli. Cildinizi düzenli olarak temizleyip nemlendirdikten sonraevde hazırlayabileceğiniz doğal maskelerle kırışıklıkların görünümünüazaltabilir, siyah nokta ve sivilce oluşumunu engelleyebilir, cildinizin dahaparlak ve pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz. Hem cildi besleyen hem deyüzeyinin daha pürüzsüz görünmesini sağlayan yoğurt maskesi uygulaması en kolayolan maskeler arasında yer alıyor.

 
Kırışıklıklar cildin çok kuruması ve yaşla birlikteesnekliğini kaybetmesi sonucu oluşur. Eğer düzenli olarak iyi bir nemlendiricikullanırsanız kırışıkların oluşumunu geciktirebilirsiniz. Ayrıca güneşışınlarından korunmak için bulutlu ya da bulutsuz havalarda dışarı çıktığınızdayüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmalısınız.
 

Siyah noktalar ve sivilcelerin oluşumunu ise hava kirliliğigibi çevresel faktörler ve aşırı yağın cilt gözeneklerini tıkaması tetikler.Cildi temiz tutmak yağı ve kiri temizleyip cildin nefes almasına olanak tanımakiçin önemlidir. Eğer yağlı bir cildiniz varsa gece yatmadan önce ve sabahkalkınca günde en az 2 defa bu fazla yağı temizlemeniz gerekiyor.

 
Daha önce onikibilgi.com’da yayınladığımız evde yapılan yüzmaskeleri yazısında cildinizi derinlemesine temizlemek, nemlendirmek, akneoluşumunu azaltmak ve lekelerin görünümünü hafifletmek için evde bulunanmalzemelerle hazırlayabileceğiniz cilt maskeleri hakkında detaylı bilgilere yervermiştik.

 
Göz altları ve göz çevresinde bulunan deri çok ince olduğuiçin kırışmaya daha yatkındır. Farklı kozmetik markalarının bu bölgeye özelolarak hazırlanmış nemlendirici kremlerini bulabilirsiniz. Tabii yine evdehazırlanan maskelerle göz çevresine özel bakım yapmanız mümkün. Göz çevresindekullanılabilecek havuç, lahana, muz ve patates maskelerinin hazırlanışı vekullanımı ile ilgili bilgiler göz altı kırışıklıkları için maske ve göz altıkırışıklıkları nasıl giderilir sayfalarında yer alıyor.

 
Siyah noktaları evde kendiniz temizlemek istiyorsanız öncegözeneklerin açılması için buhar kullanmalısınız. Bir tencereye 3 parmak sukoyup kaynatın ve ocaktan alın. Sonra yüzünüzü 10-15 dakika kadar, 30-35 santimmesafeden buhara tutun. Cildiniz yumuşayıp gözenekler açıldıktan sonra siyahnoktaları cildinizi tahriş edecek kadar sıkmadan temizleyebilirsiniz. Temizlemeişlemi bittikten sonra gözeneklerin kapanması için yüzünüzü soğuk suyla yıkayınve iyi bir nemlendirici sürün. Siyah noktalar için kullanabileceğinizmaydanozlu yüz maskesinin hazırlanışı hakkında bilgileri siyah noktalar içinyüz maskesi sayfasında bulabilirsiniz.

 
Bazen güneşten, bazen de aknelerden yüzün bazı bölgelerindeten rengi, koyulaşabilir. Lazerli leke temizleme ve peeling bu lekelerdenkurtulmak için alternatifler arasında. Ama evde kendi hazırlayacağınız ağartıcıyüz maskeleri ile zaman içinde bu lekelerin görünümünü azaltmanız mümkün.Beyazlatıcı maskelerde ağartıcı özelliği bulunan limon, kullanılan malzemelerarasında ilk sırada geliyor. Çilek ve salatalığın da etkili beyazlatıcılararasında yer aldığını söyleyelim. Yüzdeki lekelere bitkisel çözümler yazısındacilt lekelerine karşı kullanabileceğiniz hazırlaması kolay yüz maskelerihakkında bilgiler bulabilirsiniz.

 
İster profesyonel bir güzellik merkezinde ister evde cilt bakımıyapın, eğer beslenmenize özen göstermezseniz cildiniz hiç bir zaman istediğinizgüzel görünümüne kavuşmayacaktır. Cilt, saç ve tırnaklar için düzenli bakım nekadar önemliyse gıdalar yoluyla aldığınız vitamin ve mineraller de o kadarönemlidir. Düzenli olarak taze meyve ve sebze tüketmek, bol bol su içmekcildinize doğal bir parlaklık verecek, kırışıklıkların oluşumunugeciktirecektir. Sağlıklı saçlar ve cilt için vitaminler yazısında hangivitaminlerin düzenli olarak alınması gerektiği ve cilde faydaları ile ilgilidetaylı bilgileri bulabilirsiniz.

 
Cildinizin daha parlak, pürüzsüz, sağlıklı görünmesisağlamak ve yaşlanmanın etkilerini geciktirmek için dikkat etmeniz gerekenlerdiğer şeyler ise; çay, kahve, alkol tüketimini sınırlandırmak, düzenli egzersizlerletoksinleri atmak, düzenli uyumak, sigara kullanmamak, aşırı yağlı ve hazırgıdalardan uzak durmak, güneşin zararlı ışınlarına karşı cildinizi her zamankorumak


Evde Cilt Bakımı

 
Güzellik merkezlerinde yapılan cilt bakımları için geneldeçok yüksek ücretler alınmaktadır. Bunun yerine cilt bakımınızı kendiniz yapabilirsiniz. Haftada bir kezuygulayabileceğiniz bakım için izlemeniz gereken adımlar şöyledir:


Cildi Temizleyin

 

 Öncelikle ciltyapınıza uygun bir temizleyici seçin.

 Yüzünüzü ve boyunbölgenizi ılık su ile nemlendirin.

  Ardındantemizleyiciyi alnınıza, çenenize, yanaklarınıza ve boynunuza nokta nokta,     azmiktarda sürün. 

  Bir dakika boyunca dairesel hareketlerle yüzünüze masaj yapın.

  Ilık bir havlu ileyüzünüzü ve boynunuzu durulayın.

  Eğer gözlerinizdemakyaj varsa bunu da uygun bir ürünle temizlemeyi unutmayın.

 
  Peeling

 
 Yüzünüze uygunhassas bir peelingi dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın.

 Yağlı bölgeleredaha fazla ağırlık verin.

 Ilık suyabatırılmış bir havlu ile yüzünüzü silin.

 
   Buhar

 
    Bir kabı ılık suile doldurun, havluyu bu suyun içerisine batırın ve yüzünüze bastırın.     Buişlemi 2-3 defa tekrarlayın. Ancak suyun sıcaklığına dikkat edin. Asla sıcak     sukullanmayın. Çünkü aksi takdirde yüzünüzü yakabilirsiniz.


    Bir diğer yöntemise söyledir: Bir demliğin içerisinde 4 bardak saf su kaynatın, ardındanocaktan alıp 10 dakika bekleyin, sonra demliği alçak bir masanın üzerine koyun,demlik ile eğdiğiniz başınız arasında en az 25-30 cm bulunması gerektiğiniunutmayın(aksi takdirde buhar yüzünüzü yakabilir. Eğer 25-30 cm yeterli değilsearadaki mesafeyi arttırabilirsiniz), başınızın üzerine kalın bir havlu koyun veçadır ortamı oluşturun, gözlerinizi kapatın ve yaklaşık 10 dakika boyunca derinderin nefes alıp verin.

 
Maske Uygulayın

 

 Cilt yapınızauygun bir maske satın alın ya da yine cildinize uygun olacak bir maskeyi evdehazırlayın.

 Maskeyi yüzünüzeuygulayın (göz çevresine sürmeyin).

 Yaklaşık 10-20dakika bekleyin (ya da uygulayacağınız maskenin kullanım talimatlarını dikkatealın)

  İyice durulayın.

 
 Cildinizi Nemlendirin

 
 Cilt yapınızauygun bir nemlendirici seçin.


 Ürünü yüzünüze veboynunuza uygulayın.

 

Kaynak: Ajanslar

Varlığımıza tahammül ettiğin için şükürler olsun Allah’ım. Bülent Parlak

Kozmetoloji Bölümü’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Sema Karaoğlu, kişiye estetik ve doğal bir görünüm kazandıran dolgu uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Yüzün herhangi bir bölgesinde, genellikle yaşla birlikte ortaya çıkan çökme ve derin kırışıklıklar ile son yıllarda vücudun farklı bölgelerinde uygulanmaya başlayan dolgular, kişiyi birkaç dakika içinde geçmişteki günlerine götürebiliyor. İnsan vücudunun bağ dokusunda olan ve su çekme özelliği bulunan özel bir madde kullanılarak uygulanan dolgu işlemleri adeta 12’den vuran nokta atışla sorunlu bölgelere estetik ve genç bir görünüm kazandırırken, doğallık da korunuyor.

Dolgu ile hedefe yönelik tedavi

Yüz ya da vücudun farklı bir bölgesine yapılan dolgu işlemleri, günümüzde hala geçerliliğini korumaktadır. Vücudun hemen her hücresinde doğal olarak bulunan hyalüronik asit, en yoğun cilt dokusunda yer alır. Hyalüronik asidin neredeyse yarısı ciltedir. Hyalüronik asit, su içinde 1000 kat ağırlığına kadar bağlanarak deriye sürekli bir nemlilik kazandırır. Cilde dışarıdan kremlerle yada mezoterapi şeklinde uygulanan hyalüronik asit molekülleri bir top gibi cilt içinde yuvarlanıp eksik olan yere oturur, cildin nemliliğini artırarak parlaklık kazandırır. Dolgularda ise hyalüronik asit molekülleri adeta bir balıkçı ağının üzerine bağlanmış toplar gibi tasvir edilebilir. Hangi bölgede dolgunluk yaratılmak isteniyorsa ağ oraya bırakılır ve toplar bağlı olduğu için kayıp başka yere gitmez. Bu şekilde hyalüronik asit uygulanan yerde dolgunluk meydana gelir. Sonuç olarak dolgu işlemi hedefe yönelik olarak uygulanmakta ve 12’den vuruşla adeta nokta atış yapılarak, sorunlu bölge eski görünümüne kavuşturulmaktadır.

Birkaç dakikada genç görünüm elde etmek mümkün

Dolgu uygulamaları minimum 3 ila 5, maksimum 10 ila15 dakikada tamamlanabilen işlemlerdir. Dolgu 1 ila 3 yıl geçerliliğini koruyabilir. Hastayı, uygulandığı bölgeye göre 10-15 yıl gençleştirmektedir. Dolgu sonrasında özellikle dudak ile gözaltı gibi gevşek dokularda 3-4 gün süren bir şişlikler olağan karşılanmalıdır. Herhangi bir yaş sınırının olmadığı işlemler, çok derin kırışıklıkların belirgin bir şekilde ortaya çıktığı ileri yaş grubunda istenilen sonucu vermeyebilir.

Kişilik özellikleri korunarak doğal ve estetik sonuç

Dolgu uygulamasının başarılı olabilmesi için kişinin yüzündeki doğal görünümün kaybolmaması çok önemlidir. Genellikle 1 ml’lik enjektörler halinde ya da bazı durumlarda iki ml’lik olan dolgular ile tek bir noktanın şişirilmesi yerine ihtiyacı olan alanlara küçük rötuşlar halinde verilerek gerekli onanım sağlanmaktadır. Yani hyalüronik asit serpme şeklinde cilde dağıldığında cilt canlanacak ve doğal bir görünüm kazanacaktır. Derin kırışıklık ve çökmelerde ise farklı miktarda doldurma yapılabilir. Elmacık kemikleri belirginleştirilebilir. Ancak dolgu uygulamasında amaç; herkesin aynı görünüme sahip olması değil kişisel özellikler korunup yaşanmışlıklara saygı duyularak, onları sadece keskin hatlardan kurtarmak ve yumuşatmak olmalıdır.

İşlem sonrası bir haftalık takip

Dolgu uygulamaları, doğru teknikle çalışıldığı sürece komplikasyon riski yok denecek kadar az olan işlemlerdir. Hastalar işlemin ertesi gün normal yaşamlarına dönebilir, krem kullanabilir, makyaj ve banyo yapabilir. Ancak bazen işlemden birkaç gün sonra ortaya çıkabilen şişlikler ve morluklar da olabilir. Bu riskler göz önüne alındığında işlem sonrası bir haftalık süreç önemsenmeli ve hastalar kendilerini yakın takibe almalıdır. Önemli bir davet, toplantı ya da özel bir güne çok yakın dönemleri işlem için tercih etmemek de uygun olur. İşlem sonrası hastalar yüzlerinde travma etkisi yaratacak masaj türü uygulamalar yapmamalı ve yaşadıkları en küçük bir sıkıntıda doktoruna danışmalıdır.
haberler.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.