KİNOA HAKKINDA

KİNOA HAKKINDA

Kinoa’yı sosyal olarak popüler yapan protein değerinden çok NASA’nın kinoayı uzaya yolladığı astronotların yiyeceği olarak kullanmaya başlamasıdır.

Kinoa son günlerde son derece popüler olan bir besin. Diyet listelerinde bir numarada şeklinde sloganlar duyuyoruz. Diyete uygunluğu her yer de konuşulur oldu.

Kinoa bir tahıla bezeyen ve tahıl gibi kullanılan bir bitkidir fakat tahıllara oranla çok daha fazla proteine sahip. Kinoa’yı sosyal olarak popüler yapan protein değerinden çok NASA’nın kinoayı uzaya yolladığı astronotların yiyeceği olarak kullanmaya başlamasıdır.

Peki, Neden Kinoa Sorunun Asıl Cevabı

Dünyada en çok tüketilen 2 temel tahıl türü pirinç ve buğdaydır. Pirinç ve bulgur da vücudun temel protein ihtiyacını karşılamaktadır. Peki neden Kinoa sorunun cevabı şöyle küresel bir neden ile yani dünyadaki su ihtiyacıyla açıklanmaktadır: Pirinç yetiştirilirken bol miktarda suya ihtiyaç duyan bir bitkidir. Küresel ısınmaya bağlı olarak dünyada buğday ve pirinç hasadındaki düşüş son yıllarda alternatif besinler arayışını gündeme getirmiştir. Dünyadaki olası bir tahıl sıkıntısında gübre ve su problemi olmayan ve Bolivya,Peru, And dağları gibi çorak arazilerde doğal olarak yetişebilen Kinoa bir alternatif olarak düşünülmüştür.

KİNOA’NIN FİYATI BULGURUN 15 KATI

Kinoanın en önemli artısı glüten içermemesidir, yani çölyak hastaları ve glüten hassasiyeti olanlar için önemli bir besindir. Şimdi sağlıklı bireyler için bakacak olursak: diyette besinlerdeki lif ve yağ değerlerine dikkat edilir. Burada şu karşılaştırma önemlidir. Kinoa ve bulgurun besin değerlerini karşılaştıracak olursak: 100 gram bulgurda 8,2 gram lif varken, kinoada bu oran 5,1. Ayrıca kinoadaki yağ oranı bulgurdakinden 6 kat daha fazla, 100 gram bulgurda 0.86 gram yağ bulunuyorken, kinoada 7.33 gram yağ bulunuyor. Bugün marketten bir kg bulguru 3,50 TL’den alabilirken, kinoanın yarım kg ını 25,95 TL’den alabiliyoruz. Yani tam 15 katı fazla para ödüyoruz.

CEBİNİZİ YAKMADAN YAĞLARI YAKABİLİRSİNİZ

Kinoanın diyetler için vazgeçilmez bir artı kattığını ve kinoasız bir diyetin yarım kalacağını hissettiren yazıların yapılmış. Her yerde kinoanın zayıflama mucizesi olarak keşfedilmiş bir besin olarak yansıtılması da cabası. Yani cebinizi yakmadan da yağları yakabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.