Kıvanç Tatlıtuğ 33 Yaşına Bastı

Kıvanç Tatlıtuğ 33 Yaşına Bastı

27 Ekim 1983 doğumlu olan yakışıklı oyuncu bugün 33 yaşına bastı. İyi ki doğdun Kıvanç Tatlıtuğ.

27 Ekim 1983’de Adana’da dünyaya gelen Kıvanç Tatlıtuğ, eski manken ve oyuncudur. Annesi Edirneli babası Yugoslavya göçmenidir. Kıvanç Tatlıtuğ, 2002 yılında Best Model of  Turkey yarışması sonrasında da Best Model of the World seçilmiş. Dünya erkek güzeli olmuştur.

Basketbol oynayan Kıvanç Tatlıtuğ, Adana’da Fiskobirlik, Güney Sanayi, Çukurova, Devlet Su İşleri ve Tarsus Amerikan Spor Kulübünde basketbol oyunculuğu yapmıştır. Basketbola Ülkerspor’la yaptığı iki yıllık bir anlaşmayla devam eden Kıvanç Tatlıtuğ, sonrasında bir yıl Beşiktaş, bir yıl da Fenerbahçe’de basketbol oynayarak hayatına devam etmiştir. Fenerbahçe’den sonra yine Beşiktaş’a dönen Kıvanç Tatlıtuğ, antrenman sırasında sakatlanarak basketbol yaşantısına son vermek zorunda kalmıştır.,

Kıvanç Tatlıtuğ'un Son Fotoğrafları İçin Tıklayınız.

Basketbolun ardından modellik yapması konusunda annesinin teşviklerinin önemli bir katkısı olmuştur. Annesinin desteğiyle mankenlik ilanına müracaat eden Kıvanç Tatlıtuğ, profesyonel anlamda mankenliğe ilk adımını atmıştır. İki yıl kadar mankenlik yapan Kıvanç Tatlıtuğ, 2002 yılında Best Model of Turkey hemen sonrasında da Best Model of the World unvanını kazanmış, ardından da Fransız bir mankenlik ajansı olan Success’in davetini kabul ederek Paris’e yerleşmiştir. Burada 1,5 yıl kadar mankenlik yapan Tatlıtuğ, kendisine yapılan birçok dizi teklifi nedeniyle Türkiye’ye dönmüş ve Okan Bayülgen ile Laçin Ceylan’dan oyunculuk eğitimi almıştır.

2005 yılında Gümüş adlı televizyon dizisinde başrol alarak ilk oyunculuk deneyimini yaşamıştır. Türkiye’de büyük beğeni kazanan dizi Arap ülkelerine de pazarlanmış ve büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştır. Gümüş dizisinin ardından Menekşe ile Halil adlı dizide Halil karakterine hayat verdi. Arada çekilen Amerikalılar Karadeniz’de 2 adlı filmde de rol aldı. Geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan oyunculuğu ise Aşk-ı Memnu’da canlandırdığı Behlül karakteri ile olmuştur. Bu dizideki rolüyle Altın Kelebek ödüllerinde “en iyi erkek oyuncu” ödülünü almıştır. Ezel adlı dizde “sekiz” karakterine hayat veren Kıvanç Tatlıtuğ, “Kuzey Güney” adlı dizide “Kuzey” karakterini canlandırmıştır.

Şuan Cesur ve Güzel dizisinde oynamaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.