Konya 3'üncü Ana Jet Üssü'nde FETÖ operasyonu:21 Tutuklama

Konya 3'üncü Ana Jet Üssü'nde FETÖ operasyonu:21 Tutuklama

Türkiye'de devam etmekte olan FETÖ operasyonları devam ediyor.Konya 3'ünce Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda görevli 21 asker FETÖ soruşturması kapsamında çıkarıldığımı mahkeme tarafından tutuklandı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Konya Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı.4 Ekim Salı sabahı başlatılan eş zamanlı operasyonlarda FETÖ ile bağlantısı tespit edilen Konya 3'üncü Jet Üssü'nde görevli 1 yarbay ,2 binbaşı,1 yüzbaşı,1 üsteğmen ve emekli 2 astsubayın bulunduğu toplamda 21 askeri personel,'Anayasayı ihlal, Yasama Organlarını Engellemeye Teşebbüs, Hükümete Karşı İsyan, Türkiye Cumhuriyeti'ne silahlı isyan, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgüt Adına Faaliyette bulunmak' suçlamalarıya gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 21 askeri görevlinin evlerinde  ve 3'üncü Jet Üssü'nde polis aramalar yaptı.Gözaltına alınan 21 asker sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.Mahkemeye çıkarılan 21 askeri personel tutuklanarak ceza evine gönderildi.

EMNİYET MÜDÜRLERİDE GÖZALTINDA ALINMIŞTI

FETÖ soruşturmalarında gözaltı kararları bulunan emniyet personellerinin neredeyse tamamı farklı zamanlarda Konya'da görev yaptığı biliniyor.Eski Konya KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün'ün aralarında yer aldığı emniyet personeli hakkında Mülkiye Müfettişleri tarafından incelemeler yapmıştı.İncelemerin ardından ismi geçen emniyet personelleri 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etme', 'suç uydurma', 'resmi evrakta sahtecilik' ile suçlandılar.İncelemelerin ardından 18 emniyet görevlisi açığa alınmıştı.

OPERASYONLAR NASIL BAŞLADI?

2008'de Okyanus Şirketler Grubu'na yapılan operasyonlardan sonra tutklanan ve 66 ay cezavinde yatıp sonra serbest bıraklın Nusret Aygun'un  "operasyonun Fethullah Gülen Cemaati'nin komplosu" olduğunun belirterek yaptığı suç duyurusundan sonra,Konya savcılığı soruşturma başlattı.Argun'un şikayetinin ardından diğer işadamlarıda aynı şikayett bulundu.

FETÖ Okyanuys Grubu'nu tehdit etti.Şirketi ele geçirmek için şirket sahibini ihaleye fesat karıştırdığı için hapse attı.İşadamını 'Şirketleri devret yoksa 5 yıl yatarsın' diye tehdit ettiği belirtildi.

İŞADAMLARINI HİMMETE NASIL ZORLADILAR?

FETÖ için himmet toplayan şebekenin belgeleri Konya'da yurtdışıına kaçmak için hazırlık yapan ve daha önce tutuklanan bir avukatın iş yerinde ele geçirildi.Polis ofisteki bilgisayarda yaptığı incelemelerde,FETÖ'ye himmet vermeye zorlanan 1000'e yakın işadamının ismine ulaştı.Polise ifade veren işadamları,zorla himmet toplayan şebekeden şikayetçi oldular..

REKTÖR NEDEN ALINDI?

FETÖPDY yakınlığı bilinen Mevlana Üniversitesi Rektörü Bahattin Adam'da gözaltına alınmıştı.FETÖ soruşturmalarında daha önce tutuklanan avukat Memduh Oğuz'un yaptığı açıklamada,Selçuk Üniversitesi'ne ait bir arsanın usülsüzlük yaparak Mevlana Üniversitesine devretmeye çalıştılar.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.