KONYA’NIN TANINMIŞ ÂLİMLERİNDEN MUHAMMED KONYEVİ VEFAT ETTİ

KONYA’NIN TANINMIŞ ÂLİMLERİNDEN MUHAMMED KONYEVİ VEFAT ETTİ

Türkiye'nin tanınan alimlerinden ve Nakşibendi mürşidlerinden Seyda Muhammed Konyevi vefat etti.

Rahatsızlığı sebebiyle İstanbul’da hastanede belli bir süre tedavi gören Seyda Muhammed Konyevi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 80 yaşında hayata veda etti.

Muhammed Konyevi’nin naaşı yarın öğle namazına müteakip Kayacık Sultan Reyhani Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Kayacık Mezarlığındaki aile kabristanına defnedilecek.

Erbakan’dan başsağlığı mesajı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan sosyal medya hesabından başsağlığı mesajında bulundu. Erbakan açıklamasında “Âlimin ölümü, âlemin ölümü gibidir. Anadolu’da birçok talebe yetiştiren, devletine ve milletine hizmet eden; Seyda Muhammed Konyevi Efendiye Cenab-ı Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet makamı âli olsun” dedi.


AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da sosyal medyadan başsağlığı mesajı yayımladı. Sorgun, "Rahmet-i Rahman’a kavuşan Seyda Muhammed Konyevi Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemiller diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Muhammed Konyevi kimdir?
Muhammed Konyevi, 1942 yılında Mardin ilinin merkezine bağlı Konaklı köyünde doğdu. Beş yaşında iken Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrendi ve hatmetti. İlim öğrenmeye ve İslami yaşantıya meraklıydı. İlkokulu bitirdikten sonra ilim tahsiline başlamadan önce bir süre ailesinin işlerine yardımcı oldu. Küçük yaşına rağmen keskin zekâsı, yakın çevresinin ve onu tanıyanların dikkatini çekti. Çeşitli illerde ilim tahsili gördükten sonra 1994 yılında Konya’ya yerleşti. Konya Havalimanı civarında bulunan Reyhani köyünde Allah’ın emirlerini ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammedin sünnetini anlatmak suretiyle, insanların dünyada ve ahirette kurtuluşlarına vesile olmak için çalıştı. Sevenleri arasında Seyda namıyla tanındı. Muhammed Konyevi Hazretleri, anne tarafından Hz. Ömer’in (Radıyallahu Anh) soyundan geldiği biliniyor.

konyanin-taninmis-alimlerinden-muhammed-konyevi-vefat-etti.jpg

MUHAMMED KONYEVİ HZ.'NİN HASTALIĞI NEYDİ?

Muhammed Konyevi Hazretleri karaciğerinde iltihaplanma rahatsızlığı nedeniyle tedavi altına alınmıştı. İki gün önce koronavirüse yakalandığı öğrenilen Konyevi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SEYDA MUHAMMED KONYEVİ HZ. NEDEN ÖLDÜ?

Nakşibendi tarikatı Şeyle Seyda Seyda Muhammed Konyevi’nin durumuna ilişkin açıklamada bulunmuştu. Yapılan açıklama üzerinden çok geçmeden Muhammed Konyevi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.