Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

MAHALLİ SEÇİMLERİN AREFESİNDEYİZ

MAHALLİ SEÇİMLERİN AREFESİNDEYİZ

Malalli seçimlere saatler kaldı. Milletimiz seçim sonuçlarını merak etmektedir. Nerde ise Cumhurbaşkanlık Seçimlerinden sonra siyasiler ve dolayısıyla milletimiz hep yerel seçimleri konuşur hale geldik. Partilerin adayları belli olduktan sonra Mahalli İdareler Seçim çalışmaları zirve yaptı. Nihayet bu akşam seçim çalışmalarına nokta konacak. Milletimiz tevrccühünü ortaya koymak için yarın sandık başına gidecek. Muhtemelen seçim sonuçları pazar günü akşam 19:00'da sonuçlar, üç aşağı beş yukarı belli olacaktır.

Herkes sonuçlara kilitlenecek. En çok merak edilen seçim kuşkusuz İBB seçimi olacaktır.Milletimizde İstanbul'u alan Türkiye'yi alır inancı vardır. Öte yandan halkımızın 1/5'i İstanbul'da yaşamaktadır. Herkes gibi sonucu ben de merak ediyorum.

Kuşkusuz İmamoğlu kazanırsa efsaneleşecek. Zira İstanbul'da seçime tek başıma çalışıyor, iktidarın adayına karşı mücadele ettiği görülmektedir. Hakikaten kazanırsa büyük başarı sayılacağı muhakkaktır. İktidar, özellikle İBB seçimini kazanmak için bütün gücünü seferber etmiş durumdadır. Kaybederse iktidarın muktedirliği tartışır hale gelinecektir.

Seçim sonuçlarından sonra Türkiyemizi ekonomik yönden olumsuz durumlar beklediğini söyleyen senaristler mevcuttur. Özellikle muhalefet kara tablolar çiziyor. Temennim odur ki muhalefetin söylediklerinin hiç birisi olmaz. Yoksa her birimiz zarar göreceğiz, ülkemiz zarar görecektir.

Hep isteriz ve temenni ederiz ki, ülkemiz zengin olsun, işsiz insan olmasın, herkes kanun önünde eşit olsun, herkes dininde ve inancında hür ve özgür olsun, çalışanların her biri en az yoksulluk seviyesinin üzerinde ücret alsın, bilim ve teknolojinin öncileri olan devletlet arasıns girsin, gücü değil hakkı üstün tutan bir yönetim anlayışı olsun. Hep isteriz ki, ülkemizde huzur olsun, herkes birbirine güvensin, yalan ve yalancılıkla iş görülmesin, yöneticilerimiz seçim meydanlarında halka verdikleri sözleri yerine getirsin, ihracatımız ithalatımızdan fazla olsun, milli gelir adil paylaşılsın ve zengin ülkelerin kategorisinde olsun.

Nice seçimler gördük, nice siyasilerin konuşmalarını ve vaatlerini dinledik, seçim zamanlarında bize yakın alâka gösteren, fakirlerin sofralarında oturup poz veren, biz de sizden biriyiz diyen siyasiler, ancak atı alıp Üsküdarlı geçtikten sonra ise verdikleri sözlerin yanından bile geçemeyen siyasetçiler çok var memleketimizde ne yazık ki!!!

Şu seçim arefesinde tarih tekerrür ederek aynı manzaraları tekrar seyrediyoruz.Partili adaylar bol keseden vaatlerle adata birbirleriyle vaat konusunda kıran kırana yarışıyorlar. Siyasi propagandalar yapılırken İsrafın danıskası yapılmaktadır.. Birilerinin yönetime gelmesi için demokrasi gereği propaganda yapması icap ediyor. Bizde diğer ülkelerde görünmeyen kampanyalar aylardan beri devam etmektedir. Devletin olmayan parasını partiler harcıyor. Yetkiyi eline alan kampanya süresince yapılan israf dolu masrafları halktan çıkaracaklar. Geçmişte böyle oldu, gene böyle olacaktır. Bizler kolay kolay akıllanmoyoruz. Hatta kim daha şaşalı- gösterişli parti propangadası yapıyorsa onları daha çok alkışlıyoruz. Onlara daha çok oy veriyoruz.

. Yarın sandığa gidiyoruz. Gitmek istemeyenler de olacaktır. Hiç bir zaman sandıkta yüzde yüz, katılım olmamıştır. Bu seçime katılım oranının düşük olacağını düşünüyorum. Kararsız vatandaşımızın oranı oldukça yüksek görünüyor. Öte yandan siyasilere olan güven çok azaldı.

Demokrasi denen düzen aslında üst otorite tarafından önümüze konulan seçeneklerden birinin tercih etme sürecidir. Halkın iradesini tam yansıtması diye bir şey yoktur. Zira halkın iradesini etkileyen çok etkenler var. O etkenler de gene üst otoritenin elindedir. Halkın çoğunluğunu istedikleri yöne evirip çevirebilmektedirler. Gerçek halk iradesini ortaya koymak çok zordur. Üst otoritenin öyle bir derdi yoktur zaten.

31 Mart Yerel Seçimlerin hayırlı olmasını temenni etmeden önce onlarca alternatif arasında en hayırlısını hiç bir etki altında kalmadan tercih etmeye bağlıdır. Hayırsız olanı tercih edip "hayırlı olsun" demekle bir şey hayırlı olmaz. Elimizden gelen hayırlı seferberliği yaparsak, zaferi Yüce Allah'tan bekleyebiliriz. Cüzi irademizi kullanmada sorumluluğumuz vardır. Verdiğimiz oylardan iktidar sahibi olanların yaptıklarından ve yapacaklarından sorumlu olduğumuzu unutmayalım. Milletimiz en hayırlı olanı tercih edeceğine inanıyorum. Selâm ve dua ile...

30.03.2024

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.