Meclis başkanından HDP'ye tokat gibi cevap!

Meclis başkanından HDP'ye tokat gibi cevap!

Meclis başkanı 15 Temmuz oturumunda konuşan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım'a tokat gibi cevap verdi. Detaylar haberimizde...

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "16 Temmuz tarihinde partimiz bu kürsüden darbelerin sadece askeri olmayabileceğini ifade etmişti. Ancak hemen akabinde darbe bir lütuf olarak görülmüş ve OHAL ilan edilmiştir. Darbeler illa ki askeri apoletlerle yapılacak değildir. Dünya tarihinde demokratik işleyişe yönelik kravatlı darbelerin örnekleri vardır. Türkiye'nin son bir yılı da bunun örneklerinden biridir. 20 Temmuz ile OHAL'le beraber bir darbe daha gerçekleştirilmiştir. Eşbaşkanlarımız, belediye başkanlarımız tutuklanmıştır. Belediyelerimize kayyum atanmıştır, kamu çalışanları işlerinden olmuştur. Sivil bir darbe ile parlamento ve yargıya adeta el konulmuştur." ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Kahraman Yıldırım'ın sözlerine sert bir şekilde cevap vererek,  "Sayın Yıldırım, Türkiye'de tutsak yok.Hukuki terimlerle konuşun. Yargılama ve mahkum vardır Bu noktada buna benzer sözler milli birlik ve bütünlüğü zedeleyen sözlerdir. Türkiye anarşizme müsaade etmeyecek bir ülkedir. " dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.