MEŞRU MUHALEFET

Muhalefet iyidir. Kaliteyi artırır. Lakin muhalefet nedir? 
Muhalif olmak demek alternatif olmak demektir. Yani " Şöyle yapmak lazım" demek, alternatif sunmaktır. 
Günlük hayatımızda faydalı olmak istediğimiz insanları eleştirdiğimizde nasıl bir tepki ile karşılaşırız hiç gözlem yaptınız mı? Bırakın bir büyüğü çocuğumuzu bile eleştirdiğimizde nasıl bir tepki veriyor bize?
İnsanlarda kusur bulmak çözüm değil. Onlara iyi örnek olmak, yol göstermek, çözüm göstermek gerekiyor. Bunu yaparken de iyi bir metod kullanmak gerekiyor. 
Sürekli " sen yanlış yapıyorsun, kusurlusun" demek, karşıdaki insanı kendinizden uzaklaştırmak demektir. 
Bir kişi ya da bir kadro, ülkeyi yönetmek istiyorsa yapacağı şey bellidir. Öncelikle çok iyi bir kadro kuracak. Asgari birkaç bin kişi...Çünkü il ve ilçe başkanları, belediye başkanı adayları, milletvekili adayları hep o partiyi temsil eder. Nitelikli bir arabanın kapı kolu da niteliklidir. " Benim motor ve kaporta iyi" demeniz yetmiyor...arabanın tasarımından kokpitine kadar hepsi nitelikli olacak. Ayrıca yol katedecek. Olduğu yerde duran araba sadece seyirlik arabadır. İnsanlar onun yol sürüşünü de görmek isterler. 
Peki yol sürüşü nasıl olacak. Çok iyi bir kadro kurdunuz ne yapmalısınız. Çözüm çok basit. 
Ülkenin problemlerini oturup tespit edeceksiniz ve sonra herbirine çözüm yolları üreteceksiniz. "Problem şu, çözüm yolu da şu." diyeceksiniz. 
" Ben var ya ben, gelirsem uf o biçim çözeceğim bu konuları." demeniz kimseyi tatmin etmez. " Benim adım bilmem ne, çözerim dersem çözerim." demeniz de insanları sadece güldürür. 
Buyrun bu ülkenin 100 problemini tespit edin, çözüm yollarını da video yapın, paylaşın. 
Gerçekten emek verdiyseniz, olaylara akılcı, gerçekçi yaklaştıysanız şu atasözünü hatırlayın: yiyecek balınız olsun, sineği Bağdat'tan gelir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.