Mevlevi Dedesinden Uluslararası Konya mistik müzik Festivali Açıklaması

Mevlevi Dedesinden Uluslararası Konya mistik müzik Festivali Açıklaması

Bu yıl on dördüncüsü düzenlenmekte olan “Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivalinin” logosu, geçmiş yıllarda Türk İslam Tasavvuf Kültüründen bilhassa Mevlevi anlayıştan uzak, “BUDİST” çağrışımlar yapmaktaydı.

Mevlevî Postnişîni ve Mevlana Celâleddîn-i Rûmî Torunları Derneği Genel Sekreteri Mehmet ÇIPAN Bu yıl on dördüncüsü düzenlenmekte olan “Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali” ' sebebi ile bir basın açıklaması düzenledi.

ÇIPAN yaptığı basın açıklamasında;
"Rızâ-i Hüdâ anlayışının kul nezdindeki en önemli duruşu ve seslenişi “EYVALLAH” avazıdır. Hazreti Mevlâna ve Mevleviler dahil olmak üzere, Türk İslam Tasavvuf Kültürünün bütün ocaklarında Dervişân’ın Teslimiyet nişanı, “Eyvallah yâ Hû” seslenişidir.

Bu yıl on dördüncüsü düzenlenmekte olan “Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivalinin” logosu, geçmiş yıllarda Türk İslam Tasavvuf Kültüründen bilhassa Mevlevi anlayıştan uzak, “BUDİST” çağrışımlar yapmaktaydı.

Paralel anlayış sahipleriyle, Dinler arası diyalogcuların anlamsız delil ve sunumlarıyla ortaya koydukları, Konya’nın duyarlı gazetecileri ve Mevlevi kamuoyunun eleştirdiği “BuDa olmaz” dedirten logonun değiştiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

2017 / 14. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivalinin tanıtım toplantısı sunumundan sonra Konya basınımız aracılığıyla öğrendiğimiz değişiklik ve Logo, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. “Eyvallah Yâ Hû” seslenişine uygun, Hz. Mevlâna öğretisine dayalı bu logonun seçim ve tanziminden dolayı, Başta Kültür Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş Bey’e, Konya Valimiz Sayın Yakup Canbolat Bey’e, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Abdülsettar Yarar Bey’e, Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Yünden Bey’e ve bu çalışmada katkısı bulunan herkese teşekkür, tebrik ve minnetlerimizi sunuyoruz.

Yakın geçmişte, kendi sapkın ve ticari hedefleri uğruna, Hz. Mevlâna felsefesi üzerinde tepinen “Fetö/Diyalog” anlayışının, “Mevlânacıların” izlerinin temizlenmeye başlanması bizleri ayrıca memnun etmektedir.

Uluslararası Mistik Müzik Festivali, artık tamamıyla Konya’nın olmuştur. Bizler bundan sonra söz konusu organizasyonun daha büyük alanlarda, daha geniş katılımla, Konya’ya yakışır nitelik ve nicelikle gerçekleşmesi için her türlü maddi ve manevi çalışmaya azmetmekteyiz.

Başta hemşerilerimizin tamamının ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımızın bu organizasyona katılım sağlamasını, destek olmasını arzulamaktayız.

Uzun yıllar sonra, yapılan doğru ve iyi bir çalışmayı övebilme, memnuniyetimizi dile getirebilmenin heyecanı ile seslenmek isteriz: “Eyvallah Yâ Hû” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.