MIT : Gizli ve cesur kahramanlarımız - yüzümüzün akı iftiharlarımız

18.11.2018'de yardim gorevlisi olarak gittigi KENYA'da, Es Sebab teror orgutu tarafindan kacirilan Italyan Silvia Romano, MIT'in operasyonu ile kurtarildi.

Italyanlar, kendi vatandaslarini kurtarmaktan aciz kalinca, TURKIYE'den yardim istediler. Reisimiz bu istegi derhal kabul etti ve MIT'imizin calismalari neticesinde, esir kadinin hayatta ve SOMALI'de oldugu tesbit edildi.

Nihayet 10 Mayis 2020'de yapilan bir operasyon ile bu "hanim kardesimiz" kurtarilarak, Italyanlar'a teslim edildi.

"Hanim kardesimiz" diyorum, zira esaretinin son zamanlarinda ve "hicbir zorlama altinda kalmadan" musluman olmus. Mubarek olsun insallah.

MIT'imizin bu operasyonu ve TURKIYEMIZ'in bu yardimi, ITALYA'da CORONAVIRUS'ten sonraki ikinci gundem olmus.

Devletimizi, kahraman Reisimiz'i ve kahraman MIT'imizi en kalbi muhabbet ve hurmetlerimle tebrik ve dua ediyor ve selamliyorum. Bizim boyle iftiharlar hissetmemize vesile olduklari icin, Rabbim hepsinden razi olsun, muhafaza ve muvaffak ve muzaffer eylesin insallah.

Kiymetli dostlarim, son yillarda ITALYA ile iliskilerimiz gayet hizli ve "derinlikli" gelisiyor. ITALYA, 60 milyon nufusu, gayet gelismis sanayisi ve hatiri sayilir seviyedeki askeri kuvvet ve kudreti ile, Avrupa'nin en muhim ve onde gelen ulkelerinden biridir. Cografi mevkii itibari ile de, stratejik acidan cok kiymetlidir. Italyanlar, LIBYA meselesinde bizi destekliyorlar. Italyanlar'in "dunya capinda taninan" petrol sirketi ENI, Kibris'ta Rumlar adina yaptigi calismalara son verdi ve geri cekildi.

Hepimizin bildigi gibi, biz ATAK Helikopterlerimizin lisansini da ( teknoloji transferi dahil ) Italyanlar'dan aldik ve insallah en gec 2025'te semalarimizda gorecegimiz, dunyanin en mukemmel savas helikopteri olacak ATAK-2 de, tamamen yerli ve milli olacak. Evet, motoru da dahil olmak uzere hem de...

Kiymetli dostlarim, lafi MIT operasyonundan actik, ATAK-2'ye getirdik, kusurumu bagislayin. Amma bunlar hep bize mutluluk ve sevinc veren guzel haberler. Aziz milletimizin, TURKIYEMIZ'in ulastigi siyasi, askeri ve teknik seviyeleri bilmeye, ogrenmeye ve sevinmeye ihtiyaci var.

Boyle guzel haberler, cok zaman arada kaynayip gidiyor, fitnecilerin bes para etmeyen yalan ve iftiralari, maalesef daha cok gundem oluyor.

Halbu ki, ulkemizde o kadar buyuk ve guzel isler yapiliyor ki, anlatmaya takat yetmez, saymakla bitmez. Vaktim olsa, her gun birinden bahsedecegim, amma maalesef vakit bulamiyorum. Bir de, yalanci/iftiracilarin bu zehirlerinden insanlarimizi korumak icin, elimize zor-guc gecen zamani da, bu ise hasr'etmek mecburiyetinde kaliyoruz..

Netice olarak kiymetli dostlarim, aslinda bizi sevindirecek ve cok mutlu edecek gelismeler, icimizi karartanlardan cok daha fazla ve cok daha buyuk.

Biz birlik beraberligimizi bozmayalim, fitnecilerin avur zavurlarini hic kaale almayalim, Ululemrimize ve Hukumetimize destegimizi, sadakatimizi, itimadimizi ve bilhassa "dualarimizi" devam ettirelim. Boyle yapar isek, Rabbimizin rahmeti de, nusrati da, inayeti ve siyaneti de hep uzerimizde olacaktir insallah.

Son soz : Ufukta 10 Osmanli gucunde bir Devlet gorunuyor. O mubarek Devletin insasinda, sadece dualari ile bile "tuz'u olanlara" ne mutlu.

Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.