İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

Otoriter mi? Rehber mi?

Bu soruya birçok kişi tabi ki rehber öğretmen diyecek ama gerçekte ve uygulamada ülkemizdeki eğitim sistemi otoriter öğretmen üzerinde inşa edilmiş ve otoriterliği kutsamıştır.

Tabi ki eğitim sistemi deyince sadece okullar akla gelmemeli, eğitim verilen tüm kurumlar akla gelmelidir. Yani Kur'an Kursları, yurtlar ve okullar

Öncelikle bunu sorgulamamız gerekir...

Uygulamada okullarda baskıcı bir eğitimden geçtik.. disiplini sertlik, yaptırım uygulama ve cezalandırma olarak algıladık... bunun değişmesi gerekiyor.

Bunun için rehber öğretmen nasıl iletişim kurar, gençleri nasıl etkiler ve otoriterliğini sağlar, iyice anlatılması gerekir... Yani bu işin temeli eğitim okullarına kadar uzatılmalı ve sistem ordan düzeltilmelidir.

Eğitim fakültelerinde verilen pedagoji dersleri bol teori ve batıdan çevrilen doktrinlerin anlatıldığı bilgi yığını haline gelmiş. Bizim yapmamız gereken buradaki bilgilerin hayatta karşılığını oluşturmak, eğitim hayatına atılacak olan gence yol göstermektir.

Birçok öğretmenlerimiz, bunu öğreninceye kadar yıllar geçiyor... halbuki aynı hataları sürekli yapmanın anlamı yok, öğretmenlerin bunu kendi deneyimleriyle öğrenmelerini beklemenin de anlamı yok... bu işin eğitimi doğrudan eğitim fakültelerinde verilmeli ve öğretmen olmak için de mutlaka bu eğitimden geçmiş olma şartı konulmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.