NETENYAHU AÇIK VERDİ

Gerici, zalim, faşist eğilimleri olan acımasız bir politikacıdır Netenyahu. Sağcı Likud bloğunun lideri ve İsrail başbakanı. Likud'un kurucuları Menahem Begin ve Ariel Şaron'dur. Her ikisinin de elleri kan içindedir. Filistin kamplarında katliam yaptırmışlardır.

Ama elinde nasıl olduğu açık olmayan bir güç vardır Netenyahu'nun. Gerektiğinde ABD başkanını bile sığaya çeker. Her nedense ABD, İsrail'in bir dediğini iki etmez. İsrail Ortadoğu'daki ABD dir. ABD Ortadoğu'yu İsrail eliyle şekillendirir. O yüzden Netenyahu'nun eli kolu uzundur. Kah İran'a, kah başka bir ülkeye dayılanır. ABD¸ Mısır, Suudi Arabistan ve BAE yi de İsrail'in emrine vermiştir. Netenyahu'nun İsrail'de başı dertte. Hakkında okkalı yolsuzluk iddiaları var. Paçayı nasıl kurtaracak onun hesaplarını yapıyor.

Netenyahu bu kez, hiç hazzetmediği Erdoğan'a, onun şahsında Türkiye'ye bulaştı. Kendi yaptıklarına, siyasi yerine, dünya görüşüne bakmadan kalktı, Erdoğan'ın diktatör olduğunu söyledi. Yetmedi, Türkiye'de, gazetecilerin ve hakimlerin hapislere doldurulduğunu söyledi. Yani Nefi'nin ünlü hicvinde olduğu gibi.
''Tahir efendi bana kelp demiş
İltifatı bu sözde zahirdir
Malikî benim mezhebim zira
İtikadımca kelp tahirdir.''

Bana ilginç gelen İsrailli Tahir'in konuşması değil. O Netanyahu'dur söyler. Netenyahu pek bi demokrat ve hümanist midir de 'diktatöre' laf ediyor. Düşüp kalktıklarına bakın biri binlerce yurttaşını gözünü kırpmadan katlettirmiş darbeci Sisi, bir diğeri Kaşıkçı'yı hunharca öldürten Prens Salman. Kendisi ise Filistinlilere böcek muamelesi yapıyor. Askerlerine çocukları öldürtüyor.

İçerde olan hakimler gazeteciler kim? FETÖ cüler. Erdoğan kime karşı 'diktatör'? FETÖ ve PKK ya karşı. Diktatör kelimesini tırnak içinde yazdım çünkü bu omun sözüdür. Üstelik bu iki şer örgütüne karşı mücadele de hukuk çerçevesinde yürüyor. Bu iki zalim örgüt geçmişte el ele verip Türkiye'ye çok acılar yaşattılar. Devletin içindeki paralel yapı ile cirit attılar. Şimdi o gül günleri bitti. Yaptıkları burunlarından fitil fitil getiriliyor. Netenyahu baktı ekürileri zorda şimdi onlara arka çıkıyor. 'Diktatör Erdoğan, gazeteciler, hakimler içerde' kimin söylemi? FETÖ ve PKK nın değil mi?
Onunla kalmıyor; daha da kimin söylemi? Takkeler düşüyor, kel görünüyor. Kim kiminle aşna fişne açığa çıkıyor. 
Olmadı Netenyau; paydaşlarını açık ettin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.