Nuran Kaufmann Organlarıyla 3 Kişiye Hayat Verdi

Nuran Kaufmann Organlarıyla 3 Kişiye Hayat Verdi

Muğla'ya bağlı Fethiye İlçesi'nde, trafik kazasının ardından hastaneye kaldırılan Nuran Kaufmann'ın beyin ölümü sonucu organları 3 kişiye hayat verdi.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde oluşan trafik kazası ardından hastaneye kaldırılan Nuran Kaufmann'ın beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlanarak 3 kişiye hayat verdi. Nuran Kaufmann 3 Ekim günü Dalyan-Ortaca Karayolu üzerinde yer alan Günlüklü Restoran civarında yolun karşısına geçmek isterken Zeynep Avcı yönetimindeki otomobil çarptı.Çarpmanın etkisiyle başını otomobilin camına vuran Nuran Kaufmann ardından düşmüş olduğu asfalta çarparak ağır yara aldı. 112 Acil Servis ile Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Nuran Kaufmann, hayati tehlikeyi atlatamaması üzerine Fethiye'de bulunan özel bir hastaneye gönderildi. Fethiye'de yoğun bakıma alınan Nuran Kaufmann'ın dün sabah sularında beyin ölümü gerçekleşti. Muğla Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı olan Fethiye Devlet Hastanesi organ bağış ekipleri Nuran Kaufmann'ın ailesi ile görüşme yapıp organlarının bağışlanması ile gerekli onayı aldılar.

Nuran Kaufmann'ın Karaciğeri Gaziantep'e, Böbrekleri ise İzmir'e Gönderildi

Nuran Kaufmann'ın organları bağışlanmak üzere bu akşam vakitlerinde İzmer Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden 2 ekip Fethiye'ye getirildi. Hemen ameliyata alınan Nuran Kaufmann'ın 2 böbreği ve karaciğeri bağışlanmak üzere alındı. Nuran Kaufmann'ın böbrekleri İzmir'deki hastalara, karaciğeride Gaziantep'deki hastalara nakledilmek üzere yola çıktı.

Hayatta Herkes Birgün Bir Organa İhtiyaç Duyabilir

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteteri Doktor Rıza Murat Himoğlu, organ bağışını yapan Nuran Kaufmann'In ailesine başsağlığı dileklerini ileterek, Numan Kaufmann'ın organlarıyla 3 hasta kişinin hayat bulduğunu belirtti. Türkiye'de birçok hasta kişinin organ nakillerine ihtiyacı olduklarını belirten Rıza Murat Himoğlu, yapılan organ bağışları ile birçok hastaya yeniden hayat verileceğini belirtti.

Organ Bağışını Neden Yapmalıyız 

Organ bağışı, beyin ölümü gerçekleştikten sonra beyin ölümü gerçekleşen kişinin organlarının bir kısmının yada tamamının alınması işlemidir. Oran bağışı, tedavileri sadece organ ve doku nakli ile yapılacak olan hasta kişiler için çok önemli bir yer kaplıyor. Bu yüzden toplumda organ nakli bilinçlendirilmesinin oluşturulması gerekmektedir. Bağışlanan her organlar hasta bir insanın hayatını kurtara bilir....

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.