OSTİM'DE FELÇLİ HASTALARIN TEDAVİSİ İÇİN ROBOT GELİŞTİRİLDİ

OSTİM'DE FELÇLİ HASTALARIN TEDAVİSİ İÇİN ROBOT GELİŞTİRİLDİ

BAMA Teknoloji, 2010 yılında Robotik Rehabilitasyon Sistemleri konusunda AR-GE firması olarak faaliyet yürütmek amacıyla ODTÜ TEKNOKENT’te kurulmuş ve OSTİM'de imalat yapmaktadır

BAMA Teknoloji, 2010 yılında Robotik Rehabilitasyon Sistemleri konusunda AR-GE firması olarak faaliyet yürütmek amacıyla ODTÜ TEKNOKENT’te kurulmuş ve OSTİM'de imalat yapmaktadır. Robotik Rehabilitasyon alanında Türkiye’de ilk ve tek üretici firmadır. Şirketin kuruluş amacı olan Robot Sürüşlü Rehabilitasyon Sistemi projesine 2011 yılında TÜBİTAK ve KOSGEB destekleri alınarak Ar-Ge çalışmalarına başlamıştır. Geliştirilen robot, felçli hastaların kaslarından, kemiklerinden ve eklemlerinden beyine sürekli besleme yaparak hastanın daha kısa sürede iyileşmesini sağlıyor.

2012 Yılında Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile yeni projeler üretmeye devam eden BAMA Teknoloji, Hezarfen projesi çerçevesinde Ankara Tıbbi Cihaz Üretici firmaları arasında ilk beş şirket arasında yer almıştır. Omurilik (spinal kord) hasarına bağlı gelişen felçli hastaların tedavisi için robot (Robogait®) geliştirmiştir. Travmatik beyin ve omurilik yaralanmaları, inme, nörolojik veya ortopedik nedenlerden kaynaklanan yürüme yeteneğinin kaybı durumlarında, Robogait®, yürüme yeteneğinin tekrar kazanımı ve geliştirilmesi için kullanılan robot destekli yürüyüş rehabilitasyon sistemidir. Türkiye’deki hastaneler tarafından kullanılmaya başlanmıştır.

BAMA Teknoloji, rehabilitasyon sürecinde hastaların motivasyonunu artırmak için oyunla desteklenmiş yeni bir egzersiz platformu da geliştirmiş bulunuyor.

Şirketin son dönemde patentle tescillediği buluşlar arasında "Bir hareket izleyicili etkileşimli yürüteç" de var. Yürüteç, yürüme yetisi bulunan, ancak egzersize ihtiyaç duyan hastaların egzersiz yapmasını teşvik ediyor, hastanın el-kol kullanımını rehabilite ederek beyin-vücut koordinasyonunu arttırıyor, aynı zamanda hastanın yürüme gelişimini takip ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.