OSTİM'DE İBN-İ SİNA MARKASIYLA BÖBREK TAŞI KIRMA ROBOTU ÜRETİLİYOR

OSTİM'DE İBN-İ SİNA MARKASIYLA BÖBREK TAŞI KIRMA ROBOTU ÜRETİLİYOR

ELMED Türkiye’nin ilk böbrek taşı kırma cihazı üreticisi olarak 1991 yılında Ostim‘de kurulmuş, Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili tıbbi cihaz üreticisi firmalarından biridir.

Ankara’da çalışmalarını sürdüren ELMED Elektronik, TÜBİTAK-TEYDEB desteğiyle dünyada ilk defa böbrek taşına neştersiz çözüm getiren “İbn-i Sina” adlı robotu üreterek, TÜBİTAK – TTGV – TÜSİAD’ın düzenlediği Teknoloji Ödülünü de aldı.

Fleksibl üreteroskopiyle böbrek taşı kırma yöntemi robot dünyada tek ve ilk uygulama. Böbrek taşı kırma aletinin robota bağlanmasıyla kısa bir sürede operasyon yapılarak 2,3 ve 4 cm taşlar lazer tekniği ile kırılıyor. ELMED, ARGE ile bu alanda teknolojisini sürekli yeniliyor. Dünya’nın 50’den fazla ülkesine ihracat yapan ELMED, bu ülkelerden, Sudan ve Nicaragua gibi ülkelere “ilk Böbrek Taşı Kırma Sistemleri”ni kurarak ve bu ülkeleri ilk kez Taş Kırma sistemleri ile tanıştırdı.

Teknolojisini sürekli yenileyen ELMED, ABD'de yayınlanan Global Litotripsi Pazar Araştırma Raporu 2023 Tahminleri araştırmasında, dünyada böbrek taşı tedavisi konusunda 10 ana firma arasında gösterilmiştir.

ELMED'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.