Otoklav bandı nedir? Ne işe yarar?

Otoklav bandı nedir? Ne işe yarar?

Sterilizasyon İndikatör Bandı olarak bilinen ve Otoklav bandı olarak da adlandırılan Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünü okuyan öğrenciler için sunum hazırlamada önemli bir yere sahiptir.

Oktoklav bandı nedir? Oktoklav bandı ne işe yarar? Oktoklav bandı çeşitleri nelerdir? Oktoklav bandı fiyatı ne kadar? Oktoklav bandı nasıl kullanılır? sorularının cevabı hakkında kısa ve öz bilgi içeren haberimizi okumanız dileğiyle.. İşte detaylar.

Oktoklav bandı sağlık alanında önemli bir yere sahiptir. Meslek Yüksek Okulları ve Tıp alanında eğitim veren kurumlarda oldukça önemli bir yere sahip olan Oktoklav bandı, öğrenim gören öğrenciler tarafından sunum hazırlama gibi ödevlerde oldukça araştırılan bir başlıktır. 

Oktoklav bandı nedir?
Sterilizasyon paketinin sterilizasyona maruz kalıp kalmadığı hakkında bilgilenmek amacıyla kullanılan otoklav bandı indikatör yapıdadır. Pratik bir kullanım sunan bant kolay yapışır ancak kolay kopmaz.
Sterilizasyon paketi ürünleri örnek resim

Buhar basınçlı otoklav bandı rulo şeklinde sarılmıştır. Rulo sarımı düzgün ve nizamidir. Buhar indikatör bandı otoklav içerisindeki standart verilerin sterilizasyon uygulamasında kontrol edilebilmesini net olarak sağlar.

Referans rengin logoritmik değişimi ile kritik parametre oluşumlarının gözlemlenmesine olanak tanıyan otoklav bandı kullanım sonrasında yapıştığı alanda iz ve partikül bırakmaz.

Ebat; Eni 19 mm, boyu 50 metredir.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.