Polis Özel Harekât Başvurusunda Teknik Arıza

Polis Özel Harekât Başvurusunda Teknik Arıza

Bugün başlayacak olan Polis Özel Hareket başvuruları, sistemde ki teknik bir arıza dolayısıyla ertelendi.

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine Özel Harekât Polisi yetiştirmek için alım yapılacağı açıklanmıştı ve ön kayıt tarihi olarak 17 Ekim 2016 belirlenmişti. Bu sabah saatlerinde yapılan açıklamaya göre sistemde ki teknik arızadan dolayı başvuruların ertelendiği duyuruldu.

Bu alımın rutin alımların yanı sıra, darbe girişiminden sonra ki açığa alınan kadroları da doldurulmak istenmesinin etkisi var. Başvurularda bulunanlar arasından 10,000 erkek aday Polis Akademisinde eğitim alacak. Başvurunun ertelenen tarihi hakkında hala kesin bir açıklama gelmedi. Bu tarihin Polis Akademisinin resmi sayfası www.pa.edu.tr adresinden duyurulacağı söylendi.

Bu eğitimlerin sonrasında ki mezun olan polisler, Özel Harekat Timinin alt birimlerinde uzmanlaşmış olacaklar. 2,5 kilometreyi 10 kilogramlık ağır teçhizat bulunan çanta ile 10 dakika içerisinde koşarak geçebilecekler. Verilen atış eğitimleri sonrasında da hedef vurma olasılıkları en az yüzde 50 olması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.