Rejim güçleri, el-Meyadin kasabasında hastane ve kamu kurumlarını hedef alıyor

Rejim güçleri, el-Meyadin kasabasında hastane ve kamu kurumlarını hedef alıyor

Rejim güçleri, el-Meyadin kasabasında hastane ve kamu kurumlarını hedef alıyor

Esed rejimine ait savaş uçaklarının Suriye’nin doğusundaki Deyr-i Zor kenti ve el-Meyadin kasabasına yönelik şiddetli bombardımanı nedeniyle çok sayıda hastane ve sağlık merkezi kullanılamaz duruma geldi.

El-Meyadin kasabasında bulunan aktivistler, kasabaya yönelik şiddetli bombardımanın sivillerin mağduriyetlerini artırdığını ifade ederek, kasabanın Esed rejimi, Rusya ve Uluslararası Koalisyon Güçleri’ne ait savaş uçaklarının bombardımanlarına hedef olduğunu vurguladı.

Bombardımanlar nedeniyle kasabada sağlık hizmetleri verilemediğini dile getiren aktivistler, yaralananların acil yardım için kasabanın doğusundaki el-Bukemal kasabasına gönderildiğini aktardı.

Aktivistler, ayrıca, el-Meyadin kasabasına yönelik bombardımanları gündeme taşımak amacıyla, “Onlarla birlikte ol” adı altında bir destek kampanyası başlattı.

Rusya Savunma Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin ilerlemesine eş zamanlı olarak, Ak Deniz’de konuşlu savaş gemilerinden kasabaya Calibre füzeleriyle bombardıman düzenlendiğini duyurmuştu.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi ise Suriye'nin çeşitli bölgelerinde, son iki haftada meydana gelen ve yüzlerce sivilin hayatına mal olan şiddet olaylarını kınamıştı.

Kızılhaç tarafından, geçtiğimiz hafta yayınlanan raporda, Suriye'de son 10 günde sivil yerleşim alanları ve hastaneleri hedef alan bombardımanla

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.