SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANIMIZ MUSTAFA VARANK ANKARADAN DÜNYAYA İHRACAT YAPAN BOZANKAYA FİRMAMIZI ZİYARET ETTİ.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANIMIZ MUSTAFA VARANK ANKARADAN DÜNYAYA İHRACAT YAPAN BOZANKAYA FİRMAMIZI ZİYARET ETTİ.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bozankaya AŞ tarafından üretilen Sileo (Sessiz) S10 model otobüsün direksiyonuna geçti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bozankaya AŞ tarafından üretilen Sileo (Sessiz) S10 model otobüsün direksiyonuna geçti. Hem yerli hem elektrikli olmasıyla dikkat çeken çevre dostu otobüsün kaptan koltuğuna oturan Bakan Varank, üretici firmayla ilgili olarak, "Ar-Ge sayesinde ürünlerini geliştirip katma değerli hale getirerek hem Türkiye’de hem de yurt dışında satıyorlar. Eğer Ar-Ge'ye yatırım yaparsanız katma değerli ürünler üretebiliyorsunuz, Bozankaya da bunların en güzel örneklerinden bir tanesi."” dedi.

Ürettiği yeni nesil toplu ulaşım araçlarıyla dünya çapında adını duyurmaya başlayan Bozankaya AŞ hakkında bilgi alan Varank, şirket tarafından üretilen elektrikli otobüs Sileo S10 ile test sürüşü gerçekleştirdi.

Firmanın başarısındaki en önemli faktörlerden birinin Ar-Ge olduğunu vurgulayan Varank, şöyle devam etti: "Ar-Ge sayesinde ürünlerini geliştirip katma değerli hale getirerek hem Türkiye’de hem de yurt dışında satıyorlar. Bu otobüsler yüzde 70'e varan oranda yerli. Eğer Ar-Ge'ye yatırım yaparsanız katma değerli ürünler üretebiliyorsunuz, Bozankaya da bunların en güzel örneklerinden bir tanesi."

Sayın Bakanımızı üretim yapan firmalarımızı desteklerinden dolayı, Bozankaya firmamızı da gerek üretim ve gerekse ihracat gayretlerinden dolayı tebrik eder, yurt içi ve uluslararası başarılarının artarak devamını dileriz.

İlhami Pektaş

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.