Savunma Bakanlığı Yayınlandı! İşte ANKA, Özellikleri, Fotoğrafları, Ne İşe Yarar?

Savunma Bakanlığı Yayınlandı! İşte ANKA, Özellikleri, Fotoğrafları, Ne İşe Yarar?

Milli Savunma Bakanlığı Türk yapımı İnsansız hava aracı ANKA'nın görüntülerini yayınladı. Görüntülerde ANKA'nın dikkat çeken bir çok özelliği gözler önüne serildi.

ÖZELLİKLERİ

Yeni model ANKA'larımızın özellikleri. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına (TSKGV) bağlı olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ'nin (TUSAŞ/TAI) Savunma Sanayi Müsteşarlığı Projeleri kapsamında geliştirdiği ANKA Blok A model insansız hava aracı operasyonel uçuşlarına Elazığ'da başladı.

BİLGİ

Türk İnsansız Hava Aracı Anka, TAI Anka, TUSAŞ Anka veya Anka Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tarafından geliştirilmiş bir İnsansız Hava Aracıdır. Adı efsanevi Zümrüdü Anka kuşuna dayanır.

TUSAŞ mühendisleri tarafından tasarlanan ve birçok yerli alt yüklenici firmanın da görev aldığı Türk İnsansız Hava Aracı Anka'nın yeni tanıtım filmi yayınlandı. Gece ve gündüz, kötü hava şartları da dahil, keşif, gözetleme, sabit/hareketli hedef tespit, teşhis, tanımlama ve takip amaçlı gerçek zamanlı görüntü istihbaratı görevlerine yönelik geliştirmekte olan ANKA sistemi Orta irtifa uzun havada kalışlı (MALE) İHA sistemi, Elektro Optik Gündüz Kamera (EO Day TV), Gündüz (EO- ElectroOptic), Kızılötesi (IR-InfraRed Lazer Mesafe bulucu (LRF-Ladser Range Finder), Lazer işaretleyici (LD- Laser Designator) ve Spotter ile SAR/MTI-ISAR faydalı yükleri taşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.