Sevda Noyan hanım'ın avukatından açıklama geldi

Sevda Noyan hanım'ın avukatından açıklama geldi

Müvekkilim Sayın Sevda NOYAN, 3 Mayıs 2020 tarihinde Ülke TV’de yayınlanan “Arafta Sorular” programına konuk olmuştur.

BASIN AÇIKLAMASI

Müvekkilim Sayın Sevda NOYAN, 3 Mayıs 2020 tarihinde Ülke TV’de yayınlanan “Arafta Sorular” programına konuk olmuştur. Program yayınlandıktan bir hafta sonra belli odaklar tarafından iki saat süren çekimlerden bir buçuk dakikası cımbızlanarak servis edilmiş, müvekkilim tarafından yazılmamış ve retweet dahi edilmemiş (kısacası müvekkilim Sevda NOYAN ile hiçbir ilgisi olmayan) bazı metin ve paylaşımlar photoshop yoluyla müvekkile aitmiş gibi gösterilerek sosyal medyada paylaşıma sunulmuştur.

Söz konusu programda müvekkilim kendisine ait fikir ve görüşlerini gayet açık ve net bir şekilde ifade etmiş bulunmaktadır. Program sunucusu tarafından sorulan bazı siyasiler ve medya mensupları tarafından yeniden darbe yapılabileceğine ilişkin söylentilere ilişkin ne düşündüğünün sorulması üzerine, 15 Temmuz hain darbe girişimine devletin ve halkın gafil avlanarak hazırlıksız yakalandığını bir kez daha böyle girişim ve kalkışma yapılması halinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Halkının anayasal düzenin ve demokrasinin korunması için çok daha etkin ve bilinçli bir şekilde cevap vereceğini ifade etmiştir.

Gerek televizyon programının çok kısa bir bölümünün çarpıtılarak gerekse müvekkile ait olmayan paylaşımların müvekkil tarafından yapılmış gibi gösterilerek belli çevrelerce servis edilmesinin müvekkilimin temel hak ve hürriyetlerine tecavüz edildiğini ve hangi odaklar tarafından kullanılmaya çalışıldığını kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.

Müvekkilim Sevda NOYAN, T.C Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınmış; din ve vicdan hürriyeti kavramlarının sınırları içerisinde, düşünce özgürlüğü çerçevesinde ve ifade hürriyetini kanunun belirlediği sınırları aşmaksızın beyanda bulunmuş, anayasal düzeni ve demokrasiyi koruma amaçlı düşüncelerini dile getirmiştir.

Yapılmış olan çarpıtma, asılsız haberler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle bu kişiler hakkında yasal yollara başvurulacaktır.
Kamu oyuna saygı ile duyurulur.

11.05.2020
Sevda NOYAN
Vekili
Av.Özgür NOYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.